2018年春季日劇討論(6)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
j2而家播嘅係咩劇?
擺係呢個時間點睇
晨間劇小希
唔係香港
連續睇左佢地黎香港兩年了
貴左 呢排好窮
上次好似係680同880?
有美波出演你都唔知
好似係~
上次買左坐位最前 雖然最尾都冇坐到
sherlock
貫地谷同醫生仲似會百合
木村拓哉傳離開傑尼斯 遭下令「消失在電視上」

日本傑尼斯旗下團體「東京小子」成員山口達也日前騷擾未成年少女被公司開除,近日也傳出木村拓哉與傑尼斯的合約有變數,他似乎有意跳槽其他公司,或在外自立門戶,而遭到公司下令「消失」在電視上。

日本節目《Music Station》票選最具代表性的日劇主題曲,由木村主演的《長假》主題曲〈LA‧LA‧LA LOVE SONG〉拿下第二,但在播出時,他的畫面竟全被剪光,讓不少粉絲疑惑,但也傳出,是因為他與傑尼斯鬧不合,才被公司下「消失」令。

節目對此表示,此狀況的確是傑尼斯的要求,加上他們向來不准電視台播出跳槽藝人的畫面,所以才會出現木村與傑尼斯不合,以及有意離開傑尼斯的傳言。
咁又話果陣話解又唔解係因為木村要留番係johnny's, 於是集體道歉辟謠
要走就個陣一齊走
而家得番一個人出到去佢應該冇野做
老老實實 j家禁得幾多姐
木村自己開條youtube channel都大把廣告收入啦
跟住同nino套電影都要上電視宣傳架
係囉火當初唔走宜家先走
開下showroom 同youtube channel囉
木村拓哉傳離開傑尼斯 遭下令「消失在電視上」

日本傑尼斯旗下團體「東京小子」成員山口達也日前騷擾未成年少女被公司開除,近日也傳出木村拓哉與傑尼斯的合約有變數,他似乎有意跳槽其他公司,或在外自立門戶,而遭到公司下令「消失」在電視上。

日本節目《Music Station》票選最具代表性的日劇主題曲,由木村主演的《長假》主題曲〈LA‧LA‧LA LOVE SONG〉拿下第二,但在播出時,他的畫面竟全被剪光,讓不少粉絲疑惑,但也傳出,是因為他與傑尼斯鬧不合,才被公司下「消失」令。

節目對此表示,此狀況的確是傑尼斯的要求,加上他們向來不准電視台播出跳槽藝人的畫面,所以才會出現木村與傑尼斯不合,以及有意離開傑尼斯的傳言。
咁又話果陣話解又唔解係因為木村要留番係johnny's, 於是集體道歉辟謠
老老實實 j家禁得幾多姐
木村自己開條youtube channel都大把廣告收入啦
係囉火當初唔走宜家先走
開下showroom 同youtube channel囉

好似話個陣唔走係為咗上位做股東,點知smap解散形象受損公司又唔想俾佢做,甚至考慮俾中居做都唔俾木村做,所以就嬲加發公司脾氣話要退出
當初唔走搞散左成隊SMAP
犯眾憎之後先走唔受歡迎架啦應該
今集女褔爾摩斯個故事好格硬
啲所謂推理都幾on9

個本掃描簿scan入電腦咪得 一係就成本畫過當自已啦 keep嚟做證據
個殺人動機已經夠on9
曾經既美女與怪獸
上期vs嵐先提起木村, 邊忽消失在電視上 , 仲有八月套戲肯定大把宣傳, 台灣人特別智障.jpg
我又唔明
明明舊年中居同木村都無走
點解只係話木村二五呢
最初一月係傳成隊一齊跟飯島走, 但係之後木村一個轉駄, 於是走唔成5個道歉辟謠
之後先到8月真係解就中居木村都無走
可能屌個源頭如果木村唔轉既 5個就齊齊正正跟飯島唔使分裂掛
民族性,日本人buy中居d表面功夫+ 慣性企埋咗一邊就唔識轉
中居一開始班馬一齊走,日本人企佢嗰邊話木村25, 之後炒曬車, 但日本人通常企埋一邊就唔識轉軚,照鬧木村
鳥獸行個故事好癡線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞