大家覺得係邊度買機票+酒店係好抵架?

33 回覆
0 Like 4 Dislike
如題
大家都分開買?
分開買, D套票個間酒店經常over budget.

機票是但skyscanner search完, 再去返個間航空公司嘅官網book.

酒店我最近book嘅時候發現agoda 平過其他網, 不過都係會比較下
機票多數分開買, 因為好易奶野, system出錯掉轉名成日都有, 間間都係

酒店任何一間book都無問題, 我鐘意用expedia, 成日都有discount
我見expedia去大阪, 坐國泰, 單買都要3000, 但我機票連3晚酒店, 間酒店要過千一晚, 每人都係4000有一套, 所以問下大家, 係唔係算平
好睇咩日子去wo 淡季平 旺季貴
我試過上年9月去大阪4日3夜 900坐UO+青旅 你要坐國泰加酒店起碼貴多兩千以上都好正常
agoda有問低價格保證
如果搵到貴過佢可以claim返
agoda有低價格保證
如果搵到貴過佢可以claim返
Agoda
最低價格保證好多限制
9成係唔會CLAIM到
所以做特價時買到機票真係好重要
我試過agoda訂佐, 已經過佐數 (出發前一)日, 我ctrip見到平d, 打上agoda都做返ctrip個價俾我, 退返個差價俾我
其他唔知,但agoda只要cap到圖俾佢就肯claim俾你
我claim過agoda同hotels.com,兩間唔係退款,而係畀返個coupon,雖然計落都抵嘅
Hotels.com果次,我book完之後第二日發現平咗$30,佢送返張$210 coupon
Agoda無咁闊綽,我個差價係$40,佢賠$60coupon
Booking.com普遍偏貴。Expedia,hotels.com同agoda就比較平

CS服務嚟講hotels.combooking.com質素最好,agoda同expedia就好廢

Expedia比較多promotion,而且可以儲積分,不過而家好似無咗最佳價格保證(唔肯定)

另外,expedia同hotels.com同一個集團,價錢通常都一樣;booking.com同agoda雖然同一個集團,但價錢成日都唔同
訂酒店
3400好貴喎

不過冇辦法啦, 鬼叫想飛咩
我自己多數uo 唔連行李1200內
住就250內
酒店用tripadvisor格價算
冇話邊間特別抵,但係agoda勝在有code同個interface又好d,搵得方便d
trip.com都比較平既 不過支那野
機票用skyscanner 睇時候同價錢,through 上面啲agent book 過兩次都冇事,一步步睇清楚價錢先埋單就冇問題

酒店就用hotelscombined 揀(個interface 最user friendly)再上網search 下有冇額外code (e.g. dbd compass Expedia有九折,agoda 有九三折, master hotels.com 有九折)
不過都要逐間酒店睇,有d set 都好貴折左都冇用。
利申 book 過東京同曼谷
expedia我依家做左金vip, 又有D分扣下
變相平過其他網站
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞