[波叔西決處子亮相] 2017-18 NBA季後賽討論區 (79)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
東西岸各一條線啫
情況又唔同 我又冇笠水

我開完盤口 笠水就話抽鳩我啫
係出嚟做gym依句好笑
變左火箭圍爐區
火箭4:2好啦 比下面
快D爆POST TOPIC 笠水老鼠
今晚雲加退休你仲掛住火箭
痴撚線 老鼠又約多次

人無恥則無敵
廢老走 放煙花慶祝
反雲黨
火箭Trevor Ariza今日接受了採訪,他談到了勇士。

“很難打,但是你必須要相信自己的比賽計劃,相信隊友,相信一切,這讓我們走到了這一刻,我們要繼續做好準備。”Ariza說道。

Ariza接著說:“對我們來說,贏球不僅僅只有一種方法,繼續努力打球,繼續打出我們表現好的地方,繼續打出我們的防守。”

“對手很強,在主場還是在客場,我認為沒有太多區別,他們會打出同樣的表現,對我們來說,就是繼續拼,一個回合一個回合去拼。”Ariza說道。

火箭個主場 緊係無分别
寫於西決之前
我唔夠講自己係資深既勇迷 我自係09年就開始留意curry 之後就一直有睇勇士到依家
可能有些「近幾年」先喜歡勇士既球迷會發現一件事
唔計因為KD同okc既關係
係近呢幾年season 唔講結果 單講場上場下表現 最稱得上係勇士既世仇一定係勇士對快艇
每當對戰前後 你都係唔新聞上見到快艇既主將們同主教練 不斷同勇士隔空開火 當然結果就係勇士全勝 打到快艇沒有還擊既能力
但到底係咩事呢?又同西決有咩關係呢

事情發生於其實curry由入聯盟開始其實好尊重cp3 果陣佢地成日完季一齊練習
到14年季後賽勇士首輪對戰對手就係cp3既快艇 佢地要打到g7先可以分勝負 整個系列賽cp3對curry都非常多小動作(熟佢既球迷都知係點)curry有試過還擊 但只要還擊就馬上被吹罰(可能唔夠醒目)
最後在lac主場落敗後 根據小奧尼爾所講 浪花兄弟無更衣室咩都無講 只係流下不甘心既淚水 當時奧尼爾話果個畫面好震撼
之後cp3就走左黎更衣室大叫嘲諷勇士隊:點解個更衣室咁安靜既?
一向冷靜有禮既curry無法再控制情緒想去打cp3 但比保安人員拉住左

之後後話就係之後每次勇士對快艇 都充滿火藥味
以我仲好記得當年快艇隊既嘴臉 一直都等緊可以季後賽遇到佢地報仇 可惜一直都等唔到 最有機會果年就係快艇隊自爆輸左比火箭....
終於到今年西決勇士隊可以係季後賽見到佢地既仇人(勇士主力球員都表示過討厭cp3)

到底會有咩火花?

堅定流? 上網睇到
波叔都出名仆街架啦
真唔真就唔知
但次次打大飛都往死裏打
大家覺得邊位球員overrated 左
都係 又拖馬走後門去快艦更衣室
你個名
記者問:
你擔唔擔心好多個possession都比人switch你黎打
Curry:
放心每個possession都會
Top tier overrated: Antetokounmpo

T1: derozan

T2 por仔 griffin towns

T5 dlo
DC
成隊馬刺
堅 係現場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞