可口可樂 翻工

17 回覆
2 Like 1 Dislike
想問下咁多位可口可樂做過的巴絲打 裏面文化係點?同埋裏面有無飯堂?
我好耐之前做過intern (7 yrs ago)
但唔sure有冇唔同

有飯堂
有soft drink free-of-charge
知道又點
份份工都要重新適應架啦
有飯堂 周圍都有免費汽水 飲到你唔想再飲
Office 冇間房 幾個department 拍埋一齊
如果你翻HR 或者account個邊可以走人了 前排啲人上上落落 都砌唔掂
其他福利幾好 好多活動俾屋企一齊Join
行過可樂池要小心唔好跌落去,唔係未必救得番你
我應該係做office
你係翻intern? Intern 做啲on9野
唔洗擔心咁多
響你隔離
不過都應該會去生產線
生產線係水 汽水 定紙包呀
好唔同WO~
生產線有份後段 水房 糖房 操作員
做邊種先
可樂個飯堂極撚難食 不過24$
聽人講office eg.cs個氣氛好恐怖 生產就好團結? 純粹好奇
對面康健個坐門口果度間中都有靚靚妹妹仔返工
巴打 做邊層多?
其實香港可口可樂喺唔喺Swire 收購咗? 淨喺Swire 只係有可口可樂樽代理權?
你係讀 logistics /supply chain 有關?
summer intern 例如做啲咩 on 9野 ?返五日定六日 同埋請問見工會問啲咩 同埋見佢網上無寫人工幾多 諗緊返機場 Jardine 定係 沙田 兩份都係文職暑期工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞