Reddit流傳復仇者聯盟4劇透

259 回覆
260 Like 45 Dislike
作者曾成功預測:1,蜘蛛俠死在鋼鐵俠懷裡;2,滅霸打了響指;3,復聯3彩蛋內容。

1.主要劇情線是Stark造出另一個無限手套,然後他和部分英雄以某種方式時間穿越,搶在滅霸前面收集各寶石。

2.雷神,美隊和滅霸會有一場大戰。其中雷神被滅霸打飛,然後美隊拿起了雷神之鎚! (是原來的那把Mjolnir不是新的stormbreaker,因為時間穿越回去了原來那把還沒被毀壞)。

這個情節得到主流媒體huffingtonpost的記者的證實。他在復聯2後採訪羅素兄弟時,後者隱晦地暗示了美隊在之後可能被雷神之鎚認為是有能力拿起它的人。

https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/avengers-4-leaks-get-support-2-year-old-interview-marvel-directors_us_5aeb3dcde4b041fd2d242a37

3.美隊會被滅霸殺掉

4.綠巨人會帶上斯塔克的無限手套和滅霸一戰,但會失去一條手臂。

5.為了得到靈魂寶石,斯塔克犧牲了小辣椒

https://www.reddit.com/r/MarvelStudiosSpoilers/comments/8fxh3k/some_info_on_a4_from_ilurkthings/

大家點睇
拍完未?
4 5幾正 無諗過
美國隊長拎起雷神之鎚應該好大機會
諗到個一幕全場應該會大叫

5既話...唔好掛
應該好sad
5 寫臭iron man
如果係條女自己跳落去呢
6. 突然鬧鐘響起、所以avengers 一齊到達總部bbq
我淨諗起hot toys capa拎鎚
2我信
5.為了得到靈魂寶石,斯塔克犧牲了小辣椒

3.美隊會被滅霸殺掉

佢都唔想做啦
順便復原埋聖域界
咁captain marvel呢?彩蛋有,應該好重要
5. 都唔係無可能 始終Avengers 3都專登講佢地復合
如果好似第5點咁寫,Russo兄弟應該會好似rian johnson咁,比人屌死
Ironman 整到手套?會唔會咁牽強啊?
第5真係有d機 但未必講到pepper死
soulstone要求嘅可能係斬攬 唔係人命
其實由3開始pepper都唔想tony去救地球 想佢做普通人
但責任感令到佢都係救地球>自己條女
如果安排tony拎soulstone 可能就代表最後都係拋棄pepper
亦可以解釋thanos啪完手指之後會見到幻象 因為佢未放低
人你老味
返過去應該同之前啲流出圖佢地隻手帶住個舊野有關
希望唔係真 手多多入左黎
可唔可以用英文名
睇到R晒頭
同石有關嘅人改變哂歷史
steve打完九頭蛇同peggy,bucky終老
煩膠九頭蛇收皮tony老豆老母唔駛死
cap同iron man唔會再出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞