試加密testing

1001 回覆
3 Like 28 Dislike
新手有野唔明睇左哩度先就算紅色大字都係無人睇架啦

開局相關Q&A

Q: 使唔使刷首抽?
A: 教學可以直接Skip,快起上嚟可以2-3分鐘一次
最好刷個靚首抽開局,始終3星比起1/2星有一定優勢

Q: 刷咩好?
A: https://wiki.dengekionline.com/kotobuki-tog/リセマラ

跟返Wiki盡力刷SS Rank就岩,不過最重要當然係有愛啦
一至兩隻3星起手完全可行,三甚至四隻3星先收手都無問題

Q: 有邊啲1/2星角色好用?無3星係咪無人權?
A: 2星 Acco 作為SOS流嘅核心之一,抽到嘅話絕對值得升上6星突滿
有野唔明請去問SOS流開山祖師.SOS.
對隻game嘅組隊、戰術、編成有疑問都可以問佢,總之SOS巴講嘅就係真理

Q: 唔識日文,睇唔明啲角色名
A: 以下均為官方英文名
壽飛行隊

春風飛行隊

怪盜團曉

擊鐵一家(黑手黨)

金絲雀自警團

Q: 點組隊?
A: 角色分4種,回避/機動/攻擊/輔助,擺位基本上跟哩張圖就岩
唔好擺Kylie係前排之後又屌鳩佢易死,真係唔關佢事

機動可前可後,前期可以靠佢地補位
不過除左某幾隻(例如3星 Chika Helen Gerbera),大部分機動都係擺後排好啲,不過哩啲係後話
另外唔建議用系統果個單純跟戰力去鳩組嘅自動組隊

Q: 推圖卡關,戰力升唔到點算好?
A: 一字記之曰︰肝,而肝分兩個部分︰

1. 囡囡,提升戰力嘅方法有︰抽3星 升Lv/突破/升星/升技
2. 戰機,提升戰力嘅方法有︰整新機(專屬機有5%全能力Buff)/強化架機/裝Booster(20lv開放)/強化Booster

肝嘅部分比較複雜,而前期最主要都係「升Lv>突破>升Lv>突破」無限loop,其他可以唔理住,具體有唔明歡迎係Post度問

Q: 石點用好?
A: 比起抽卡,前期嘅石拎去商店買升Lv Pack會抵過抽,30Lv Pack以外我覺得都抵買,唔想買咁多可以只買20Lv同50Lv
其次夠肝可以每日買3-6次油,前期盡快升船長Lv 解鎖堆新功能好重要
當然你想All In抽卡我都唔會阻止你
勸世gif
[member][member]
[member]#haha#dog[/member]

Testing

Hi hi
test
[member]
睇到未
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你 
[member] 試功能 [/member]

[quote] Hi [/quote]

[quote][member] testing [/member][/quote]
Hi

zzz

Testing
test
Test
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞