日本巴士車長「罷工」 車照開但唔收車資 但狗巴車長...

52 回覆
279 Like 5 Dislike
原來 top 500 堆超級電腦研究人員都係狗
咁用 windows 既人真係狗都不如
香港人只睇表面真係冇講錯
佢地係狗就事實黎
講linux就死返出去
駛唔駛講下邊架巴士有用linux?
不嬲呢個世界講包裝
俾啲屎咁既樣你食 你會唔會試下係咪真係咁好食?
唔出糧 勞工處囉 成班人 一人一個開case 你咪話唔和味
個司機賠返哂
提 linux 呢個字等於講 linux ?
如果講「香港人連 whatsapp 收8蚊都唔肯比」變左講 whatsapp ?
睇黎香港人連討論點都唔知係邊
所以比 D 糖果造型既屎香港人食,香港人係會食
講句 linux D 人已經人身攻擊,點團結 ?
係 呢個係不爭既事實
唔係點解新假期咁多人睇?
一早話用呢個方法,可惜香港無司機識
香港咁做怕唔怕俾公司告係一回事,但一定俾到機會公司無條件炒你,因為僱員造成公司大量損失係嚴重出錯,而同時香港勞工法例冇保障過參與工業行動中既勞方

而日本亦應該係咁,但係日本企業有社會責任,社會責任先於營利,請人炒人亦有社會責任,雖然唔係明文規定,但係響細糾紛上係做到

而民族上亦有差異,若然香港出現咁既免費巴士線,將會有大量食花生貪小便宜既人白撞咁搭,產生關連既人流,安全,交通問題,將會由行動發起人食撚哂,而日本人,相信唔駛引證d乜,全世界人都會選擇信佢地會自重自律
客係推廣番來 唔係屌番來
香港人
唔出糧就更加名正言順啦
香港會集體俾人告到甩褲
我成日都唔明香港啲打工仔成撚日去擔心老闆啲燈油火蠟,關你叉事咩,你加咗人工佢有冇辦法平衡開支點解要去幫佢諗埋,不如叫佢俾埋個老闆你做,個女俾你屌埋,家庭會議俾你參加埋好冇?自己咩位置都未知
狗巴搵錢靠地產同廣告,車務wfc
工人集體玩野 你公司成日唔洗做生意 癬咪叫差仗拉晒佢地囉
香港人就係奴性勁 d濕鳩老細睇中呢點 咪揸到員工有飯開冇息休囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞