嚴選avenger3最精彩既打鬥

110 回覆
150 Like 15 Dislike
排名分先後
1.奇異博士vsThanos
變千手觀音 玩分身 同埋用鏡像擋招
thanos出黑球炸鳩博士 型到仆街
2.iron man vs thanos
iron man玩納米技術 今次仲要多左好多武器
就算對住thanos都有得打下 雖然全力一擊只係傷到少少 但已經好勁
thanos出殞石個下d震憾力
3.紅巫女力戰兩個black order
一打二都唔輸得哂
4.博士 ironman 蜘蛛對念力佬同大隻佬
呢場都唔差 念力佬初頭顯得佢好撚屈

其實心目中最想睇最後雷神會同thanos黎返場大戰
但點知得一下飛斧 但點講都好
雷神落地球個下仲型過隊長出場

不得不讚下羅素兄弟
由ca2 ca3 再到avg3
d打鬥一次比一次高質
今次咁多角色都可以善用角色既特性去戰鬥
例如螳螂女控制思想等等
好彩唔係joss拍呢集
隊長出場果幕都唔錯
隊長+Falcon+Black Widow合體技打Proxima Midnight果場打鬥都好睇
隊長同雷神出場都係用主顯曲
兩個都型到仆街
但始終雷神個下救場震撼d
前年奇異博士套個人電影真係好普通,所謂魔法只係將魔法陣變成刀劍鞭攻擊敵人,今集完全唔同哂, 對於魔法嘅表現唔差不過哈利波特
**唔差得過
starlord 個戰術
戇鳩仔 人哋嗰陣時啱啱先學炸
睇返套戲開場,古一追截卡撒靈同班同黨,原來佢地都係學左魔法無耐,攻擊對方都係用魔法陣變成既刀劍
根本成套d打鬥都唔得
古一佢地都係玩下鏡像 轉黎轉去
多數打近戰
完全唔似今集ds咁 玩多元化魔法
今集ds明顯勁過古一
套戲最好係d打鬥
今集唯一遺憾係無雷神同thanos大戰
隊長無圓盾始終係差d
近戰法師
古一高深莫測喎
一定係ironman vs thanos 個絕望感勁到

不過奇異博士套野完全表現唔到佢有幾勁
至少打鬥發揮方面無今集ds咁勁
不過呢d係導演問題
呢段打戲緊張到,個種壓迫感好癲。打一拳就爆頭甲,爆完再即刻回復,再打再爆,露左個頭出黎,其實只係普通人類,當時真係幾驚佢真係死 成場靜曬
搞到以為佢真係今集死
一定係隊長擋住thanos 果拳
一開波Thanos打Hulk
拳拳到肉
我睇果場啲人叫左出嚟 真係有就嚟比人打死嘅絕望 第一次見Tony比人打到頭耷耷 嘔晒血
仲有Thanos一句「 I hope they remember you」,加強觀眾情緒
正常應該要死既插到咁
不過劇情需要佢未死得住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞