曼谷酒店求推介

38 回覆
2 Like 0 Dislike
睇中左幾間 唔知有冇人去過? 求推介
1. Mode Sathorn
2. Avani Riverside
3. Eastin Sathorn
4. Chatrium Riverside

Budget 連稅大約800蚊一晚左右,係得Eastin over少少
pushhhhhhh
暫時比較自支持chatrium,有冇人去過?
Riverside 未住過,知道avani riverside 有d 遠,出入唔方便。
Mode sathorn 同 eastin sathorn 同一個站surasak。
Mode sathorn 以前多港人住,宜家好似差左好多,以前個早餐好正
咁睇黎mode sathorn應該冇以前咁好,同埋價錢唔差得太多,唔揀了
X2 Vibe Bangkok Sukhumvit Hotel
住過 唔錯
不過你預左chatrium riverside 出入會冇咁方便。

今年我都諗住去Bangkok ,應該住Hyatt place $700,舊年住過Novotel sukhumvit 20 $600其實都唔錯。
另外你去幾多日?
住過134

推薦3
泳池好靚 房間整潔
行政酒廊個早餐幾好
一般早餐都正常

1就硬係覺得房間唔係好乾淨 hh小食好廢 不過roof bar幾好

4就試過半夜停電 無冷氣 交通唔算方便

13就係地鐵上蓋
不過係曼谷最推薦酒店一定係sala rattanakosin
雖然房間比較細 交通唔算好(係大皇宮附近嘅巷仔入面)
但環境/酒吧都好正 feel好好
早餐係餐牌揀 無得頂 超好味
5日
Surasak附近都好多間
有無睇過chong nonsi嗰邊嗰啲?
我個人覺得chong nonsi個站方便同旺過surasak
仲有間amaranta, 呢間質素如何
我見好平又大房 所以有d淆
Lancaster 大家點睇?
網上極多好評
pushhh
連稅5舊內求推薦
Anajak住過幾好
房唔細
一張單人床訓兩個人都得
都近bts
但遊泳池有等於冇
我個frd推薦amaranta (唔係anantara)
4星級酒店,間房好大
你上trip.com或者agoda睇睇價錢
性價比幾高
連稅都要600百
巴打有冇聽過vic3 見呢間真係平 點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞