2018 MT/GT討論區 (9)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
之後個幾鐘Group discussion
有冇人有報P&G?
係啊 癡撚線 真係要諗諗先 計返四年半先走到
可想而知以前既TURNOVER RATE係幾高 亦代表工作環境
Sorry好多問題 係咪應該全程廣東話?
係米得12k
on99
12k
全廣東話
上年好似係12
12真係
lifestyle出左2nd round online test未
成個4月見mt工見到好灰,宜家見親既都已經唔係高人工果堆,間間都around 15k,都唔知係真定假mt 唔見又唔甘心,見又覺得好勞心勞力
會唔會試下搵啲非mt做住先?
I know that feel 可能真係搵非mt工做住先
低過20k都是假
大家覺得retail個d mt人工又低得14k度 又要做sales落舖返shift係咪做唔過
我幾間retail類既mt 都放棄左,覆HR話唔去in,始終落鋪番shift 14k,倒不始正正經經做個文職算
我都覺 但又想搏完左個program之後可以揀去marketing個d back office做
十居其九都係繼續店面發展,除非你十分出色/識social

e.g.朋友話muji mt有一年大部分人mt完左上唔番back office, 因為佢話back office 根本無咁多位,變左繼續落店

我上次muji written test完左都有問大概幾多%可以上番back office, HR話年年不同,又唔好咁執著一定要back office,有不少mt完左唔捨得店面所以寧願做店面(佢係咁話
收到final in call?????
點解group discussion 成個鐘
問d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞