唔識氹女朋友,求指教

14 回覆
4 Like 1 Dislike
有時on9講錯野就會唔小心激嬲女朋友,當然我知道佢唔係真嬲,都係想人氹下。

但講真好多時都覺得好無助,一嚟自己冇expect佢會有咁嘅反應,二嚟我真係好怕佢嬲/唔開心。

我就成日會想解釋返,驚死佢誤會我,偏偏佢就話唔係要聽解釋,唔使咁認真

咁見到面嘅話都仲可以攬下佢嗲下佢,但如果隔住部電話又點算呢 我講嘢佢就繼續無乜反應

真心唔係好知點樣氹女仔,我無助時,我諗對方都無癮,佢應該覺得我好撚蠢
我男朋友成日都咁
但佢買下嘢食俾我食食下又無咁嬲
隔住個電話就send啲好笑嘢俾佢睇下
講返下次唔會再咁on9<—-通常會有下次
你想串你條女唔係唔得
一係你就串啲無關痛癢嘅事
一係你把口識"dou"
否則你都係收收口好啲

同埋講嘢好難教到你
一個識講嘢嘅人通常都好難conceptualize畀你聽點講
因為講嘢係千變萬化, 冇一啲特別嘅公式
依啲嘢係要你不斷去實戰同觀察人哋點講, 然後學習
其實唔係串佢

只係講起我哋一齊之前去過嘅地方,
佢話第三次見係返大陸,
我話唔係,快快口講咗句唔記得啦
實情係我想話唔記得個順序,但我知一定唔係第三次。

然後佢就嬲咗 話返一齊返大陸都可以唔記得
學下鷲哥
唔記得
一係耍佢 eg 慢慢將話題引渡到你記得嘅嘢
或者將問題拋返畀佢等佢答
男同女咪又係一樣

佢要原諒你既,佢會搵無數理由去原諒你
佢唔想既,就唔會
或者性格火爆小小既,過一陣再哄,佢都會比借口自己原諒你
咁呢啲係我冇講出口嘅情況下可以做啫
依家就係嬲在我講左 唔記得 三個字
我意思係唔好話唔記得
試下用我以上方法去代替講唔記得
我明,其實事情都解決左
(佢自己下火,唔係我氹得好)
我就純粹想問,
我說話講就講咗啦,點樣氹佢先好

Btw係佢叫我上黎問,阿女朋友你追到呢度就笑返啦好冇
唔係所有嘢都有得進行辯護架
其實有時女仔好簡單
你要細心啲聽下佢啲語氣,如果聽到唔係好對路
就即刻收聲講對唔住啊唔好嬲啦之後再轉個態度去哄住解釋返,咁樣女仔易受落啲
越早發覺去哄女朋友,越易哄
巴打加油,慢慢學
巴打同感
扮低能仔氹下佢嗲下佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞