有無人試過係TRIP.COM訂酒店?

58 回覆
0 Like 28 Dislike
之前有單就係Ctrip係訂咗之後去機場check-in時話無記錄

你重敢唔敢用?
要訂大陸野用ctrip係好過其他,但訂其他國家野我唔會用ctrip
機票呢D真係難搞

一無機票,酒店浪費哂
我諗住訂澳門酒店
前排訂左台灣酒店 佢全數收左唔會有事掛
Trip.com
大陸旅行我會用Trip.com(CTrip),好似平啲。
海外旅行我就用Agoda ,好似平過Trip.com
個價應該同永安一樣
因為佢收購左永安
經永安book 會唔會安心 d
呢間野我瀨過兩次,

第一次,訂大陸火車票入左簡體中文名,佢自作聰明變繁體,去到換飛d死八婆話證件係簡體,唔接受你繁體名買張飛,所以只能夠重新買過。

第二次,訂酒店聲稱立即confirm訂完佢出確認畫面。點知過左幾日想book埋另一日,先見到之前個booking嘅status係未firm,打去問先話book唔成。好彩我夠醒目出發前發現。
冇關係
好似都係同一個system?
其實間間都有漏booking呢啲事發生
價錢亦唔係特定某個網站平啲
有時官網仲平
總之無論幾正幾平,凡係支那嘅嘢我都唔會幫襯
就算唔計佢係支那嘢,純計價錢我都唔覺佢平得過Agoda、hotel.com
岩岩訂左機票有reference number
可以係航空公司官網入到自己booking
算唔算安全
用過一次無事
用過8次左右
Book 機票酒店
包括曼谷台北上海等地

未瀨過野
airline 自己網站見到confirmed就安全
book 酒店房無伏

利申book 過幾次
半小時前預訂收我600rmb
半小時後去到櫃枱 人地叫我下次黎櫃枱訂 400rmb
食水深到
平過哂佢

睇過哂3大 Agoda、hotel.com BOOKING

同一日子TRIP平佢地近4成
今日打左畀酒店CONFIRM左了
邊到酒店
睇吓你住邊,我睇親日本台灣酒店大部份都係Agoda最平,Hotels有時會最平
有分地區
做緊酒店FO答你ctrip好撚垃圾
講多D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞