建築師起薪點30k?! 建築撚入

64 回覆
0 Like 4 Dislike
頭先po錯台
小弟係英國讀緊archi
近排係網上面睇到archi fresh grad好似好高人工咁,但係又唔知堅定流,所以想問下

1) year out architectural assistance 人工大概幾多
2) fresh grad aa 人工大概幾多
3)要做幾多年想可以考牌+考牌個試考啲咩
4)未考牌係咪剩係可以做aa?🤔 考牌前後人工又差幾多??

我都係睇睇下先知fresh grad係指讀左5年個隻 year out先係bachelor grad
發夢就有
on9 fg arch20k都未必有 計工時仲少過最低工資
上年先唔知炒幾多人又減人工。
我估都係差架啦
而且英國gard好似入唔到香港會

我之前做嗰間year out計ot有2x k喎
上年先唔知炒幾多人又減人工。
我估都係差架啦

咁basic sal有幾多

要再考多次

咁basic sal有幾多

唔清楚 intern仔冇問咁多

要再考多次

咁姐係唔算正式認可
你開呢d post一定大把人唱淡
炒緊人喎
呢行收得皮啦,前排公司炒左好多人
利申: MC marketing
archi fg有撚20k
archi fg有撚20k

計埋花紅未有
btw 拉上補下都唔多civil eng同struct eng好搵

要再考多次

8個written + 1 interview?
留名
咁撚慘 讀完出黎未仆街

要再考多次

早知留翻係香港讀

要再考多次

早知留翻係香港讀

係英國做仲好 香港做Arch=做draftman 毫無design可言
lm學野

要再考多次

早知留翻係香港讀

hku/cu arch 唔易入
Intern 都40k la

吹到40k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞