【元朗雙屍案】夫婦凍肉生意失敗 向子女留「錦囊」低調燒炭亡

187 回覆
74 Like 2 Dislike
福氣
有父幹母幹買埋樓,最後都搞到自殺.
睇個男人個樣,hk01有,似係以為自己好有料,好自負果隻,想係已有成績既外家出人頭地,你估咁易咩
個女人俾佢條佬搞到同自己老豆老母不和,分分鐘對仔囡已經係娘家神憎鬼厭,仲有邊個會幫你
對家敢鬥捐錢就會post
咁睇佢兩公婆都係想對仔女跟外父外母,錦囊應係都係求自己老豆老母照顧兩仔女,娘家咁有錢你估娘家咁有錢會見你兩公婆自殺埋仲睇住你對仔女死咩
不過真係同娘家關係好差,無論佢生前有無叫父母幫,最後都要死就真係唔係一般咁差,唔係都唔會去到要自殺,應該覺得自殺左娘家唔會難為對仔女先咁安心自殺
除非不共戴天之仇
如果唔係應該唔會自己個女死咗之後
自己外孫都唔照顧
仲要自己唔係捉襟見肘嘅情況下
仔女書都未讀完 完全未有自立能力
掉低個陰囊俾佢有咩用?
破完產捱過咗解除咗又一條好漢
點解要咁不負責任
佢娘家係有錢 應該關係差到 覺得咁做 娘家先會肯照顧佢地
咁都要BIN屍
bin c
可唔可以唔好再BIN?
你依家自私仆街地生左個對仔女 拍個籮柚就走左當破產 但果對仔女先中學 有冇責任感?冇料就破產或者唔做生意囉 18年後又一條好漢 依家對仔女不止精神打擊 冇破產仲要物質上無辜揹上蘇州屎 不如死左佢
好生意喎

為啖氣

外父生意係老字號地頭蟲

自己攞來衰
唔貼 = 無樓

連登仔智能真低
打開錦囊 : 記得還錢
你潛水算啦 全連登都知你咩料
仲要死雞撐飯蓋 走啦過街老鼠
利申:唔會捐錢
你知唔知呢家買架7人車好貴
09年買既原築,去到16年竟然升唔一倍
純推測...

外父不嬲對女婿冇咩好感, 話晒自己有個錢, 個女嫁俾條窮家仔, 梗係反對啦, 但個女一意孤行要嫁. 結婚後, 兩公婆屈喺外家度打工, 實俾外父睇死, 積埋積埋一次鬧交反晒面, 兩公婆另起爐灶, 點知經營不善, 睇唔開, 咁就......
死諸葛嚇活仲達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞