24小時M記! 究竟你有無洗過部汽水機? 我真係希望政府會睇CHECK你部機含菌量!

265 回覆
2460 Like 14 Dislike

奉勸各位食野真係唔好掛住禁電話,多加留意究竟自己食緊D咩落肚!
特別當你係自己一條友食,我相信電話係大部分人嘅飯腳

話說去到屋企樓下,個人勁攰,又頹頹地.
是差但食個24蚊板雞餐跟濕米,COKE ZERO.今日就END GAME
點知!比我抖下都唔得!好攰啊!仲要比刺激我!

其實M記食物有蟲,已經係屢見不鮮嘅事.
食親M記都會留意下有無蟲,有無異物.
食完D食物,拎部電話出黎睇下.
打算慢慢飲埋杯野就返屋企.
眼尾望到杯飲到一半嘅汽水有一條黑色不明物體.似係汽水機嘅千年老泥
之後就打開個半透明杯蓋
心入面即刻講咗句粗口
頂你個肺丫!仲要有保護色!可樂本身都黑媽媽.D老泥又係黑色.

即刻唔飲.倒左出黎睇下.
再睇真D!

成個杯都係!

倒左落個濕米杯到睇

放落個板雞包盒到睇

我相信我都飲左某部分落肚.而家希望個肚無事.
我仲拍左段片,一邊轉住隻杯,睇下有幾多老泥.
如果大家想睇,比個UPLOAD嘅地方比我.
但我諗上面D相已經足夠反映個情況

最後,想問下想像力豐富嘅連登仔
有無人係夢境入面做過24M記?
汽水機到底會唔會洗?洗嘅程序係點?

最最後,講多一次!
大家放D嘢入口之前,真係要睇清楚!
香港睇醫生好貴.覺我唔舒服嘅時候政府係咪都話你無事,是但開D止痛藥就趕你走.
扣除衣食住基本需要成本,私家又唔係個個睇得起.
D食物本身已經好多添加劑.
再加埋蟲,漬,其他野
咁食法真係唔得掂
報左食環未
依家有人仲食m記
無做過m記
但有做過24小時7仔
未見過人洗部機
下次即call 食環啦
就係因為有洗先會咁
7仔部機係夜更係會洗個咀
用漂白水加熱水
最後冇事
24m記一個月好似得一晚休息,即係一個月洗一次?
放心 呢啲蟲仔食落肚無事 仲含有豐富天然蛋白質
況且洗過雪榚機、汽水機就知裡面勁多蟲仔蟻仔
係無得避免
哇屌 你老味
識上黎屌都唔識報食環?
間間餐廳都係咁上下啦
唔係以為好乾淨呀?
無報到.我今日好攰
同埋報黎真係多舊魚
M記嘅食物安全已經搶過好多次風頭
都唔覺得佢有改善
出POST重點係希望大家睇清楚自己食緊D咩
我都從來未見過人洗汽水機
其他快餐店都話收工循例會洗一洗
24嘅真係唔知佢幾時先有機會洗
根據好耐以前做戲院
收工前只會洗一洗個出汽水口
內部一定唔洗
邊間
我諗係飲食界,當然M記只係冰山一角
報完食環都係罰下錢咁?對於大集團黎講其實真係不痛不癢.
如果有錯,請更正.

重點都係希望大家會提高意識
山景邨 分店NUMBER 217
熱飲好似好全o的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞