[首輪Game 2] 2017-2018 NBA賽季季後賽討論區 (8)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
肯俾錢就得
因間每人每年減10M

吹咩
叫kd 收3m 咪得囉
臭g會唔會太嚴格

George代kd都唔得

Green跟本就難以取代
係佢跌得太勁,只好續klay唔要佢

一定要3d咩,有d/ 有3是但一樣都夠啦

Curry 意粉 kd green

Curry green kd green
上年咖哩又唔見收少D
PG做唔到KD個種殺死比賽嘅表現,單打能力差十條街
還債 之前收少左
根本湧嗰四個 個個都頂級

其實出面個個打法又唔同
你要講嘅話 根本冇邊個可以代替湧任何一個四巨
取代唔到但可能換完會勁咗
Curry:三分能力係要係外圍包夾
Ray gun都唔得 rapper點會做到

淫:球權、穩定度、防守質量

25: 勉強都講得過,但25嘅off ball會強d

踢蛋:皇一個第一日要同你做頂級綠葉
其實我覺得冇話一定要揾到代替品
睇下簽到啲咩人 再就翻個system囉
個個球員都有啲唔同㗎啦
冇需要咁執著
點樣可以簽到新人 再夾返隊波
而成唔成功就睇教練功架
冠軍級球隊邊會大執個體系
都係小修小補,就返個體系搵球員架啦

除非有個superstar je

但有錢簽得superstar都唔洗放core
比如話 其實好似green呢啲你可以點補?
跟本冇乜人同佢打法類似
點都要有啲轉變
你可能覺得我戇鳩
但係佢防守上嘅工作 可以試下用25頂
進攻上 廢鳩嘅存在要揾人頂就唔太難
可能可以入一個令進攻更多元化嘅人添
ad 可愛都得 仲勁
上年傳過用pg單換淫K架
你地講既替代個個都係球星 勇邊有cap
Curry 有主動提出話可以減薪
係勇士 FO 話唔使
"He's (KAT) got to be more active," Thibodeau said.

"You run the floor," Thibodeau said. "Kick the ball out, repost, keep moving around, search it out, get to the offensive board. You've got to sprint around. You learn when teams are double-teaming you -- that's what you have to do. You have to make the right play. You also have to get to positions in which it's difficult for them to double-team you. Transition's a big part of that. You've got to run the floor."
48分鐘
放佢上場唔比佢抖 然後又唔set play比佢 再屌佢唔active
吹牙

再嘈射多幾次信號彈
有人話鐵打得唔錯
我無言
KLAY 明明係最唔穩果個
KLAY 呢種係打得好大把人讚, 打得差冇人理既球員
只要klay唔打團隊流既球隊 即刻變進攻睇波
鐵一啖砂糖幾啖屎咁囉
其實睇完整個game one... 如無意外今年gsw 可謂無對手可言, round two / 西決 出埋curry 仲更加無得打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞