借左財務公司錢好耐無還

47 回覆
2 Like 33 Dislike
做左30年野 8萬蚊都冇 ?

據我所知 真係無
佢依加唔係做緊公務員
返緊茶記 萬尾
咁還錢都唔難
點解開信用卡財仔會即刻知?
因為你申請信用卡果陣銀行會更新你啲資料上環聯,而邦民又係合法一線財仔,佢有權去睇你資料因為爭緊佢錢?(好似係,唔肯定)

所以銀行一check tu 果陣就順便更新埋你啲資料俾環聯同財仔,最慘係卡唔批仲要俾人追到

我懷疑佢係直頭唔記得左自己差人錢 唔係無理由咁沙膽

依加我啊叔好似發曬癲 又話去坐監又乜又柒

我表哥星期一同佢去邦文分行問

其實會唔會有得傾到還一半或以下?
叫佢搵返果間財務公司傾,其實隔咗咁耐而你又主動搵佢既,多數有得傾,佢根本都無期望會收得返

我十幾年前年少無知走過大貓數,十幾年後都係還返本金X 1.5 倍就得(當然條數已經賣咗俾另一間財務公司,大貓話已經唔關佢事)

所以有心還唔好怕,數字未必如自己幻想咁多
做左30年野 8萬蚊都冇 ?

據我所知 真係無
佢依加唔係做緊公務員
返緊茶記 萬尾
咁還錢都唔難

一家四口 佢成70歲 唔做得幾耐
本身諗住叫佢唔好還 但知道佢有咩退休金 破產好似仲笨柒
on9
TU 裡面有地址電話
update 左新資料即係引人黎追數
判左俾外判公司好似唔會理你
叫佢搵返果間財務公司傾,其實隔咗咁耐而你又主動搵佢既,多數有得傾,佢根本都無期望會收得返

我十幾年前年少無知走過大貓數,十幾年後都係還返本金X 1.5 倍就得(當然條數已經賣咗俾另一間財務公司,大貓話已經唔關佢事)

所以有心還唔好怕,數字未必如自己幻想咁多

聽你講過
你最終還既錢 係佢原本要求你還既錢 既幾多成?

過左咁耐,其實筆數應該好大部分都係息同手續費黎
三十年來你唔還
一萬蚊啫
而家先黎淆底
有心還點會還唔到
要睇邦民係賣咗條數俾人定係純粹委託人地去追,如果係後者,破產係有用;如果係前者,就係睇下買果間公司係咪有牌財仔,無牌果啲話之你破產定破處都會照追

條數唔大唔細,真係好睇追數果班點諗,佢地覺得值既咪上門兇下你;覺得唔值既咪打下電話寫下字之類,鎖門放火機會好微

其實條數係幾大我都唔知 佢話7萬幾
我表哥打去問 人地唔肯答 但就話唔止7萬幾

到目前為止就收到2封信 信具體講乜唔知 咩7日內唔還就上門追 但無銀碼

邦文一線財仔都會賣條數比無牌咁癲?
三十年來你唔還
一萬蚊啫
而家先黎淆底

真係唔知佢
同你阿叔一樣,無銀碼既信,自己打上去deal,本來佢話本來要收本金既三倍左右,見我(主動)搵返佢,所以最後係本金 X 1.5 倍就得,仲有得分期

無錯既係預咗要俾息同所謂既手續費,但係唔好忘記既係其實收唔返既加幾多雜費同息都係無用,因為收唔返就係乜都無
子華fans
10^(log(80000/10000)/20) - 1 = 10.95% APR
10^(log(80000/10000)/30) - 1 = 7.17% APR
財仔黎講算良心喇
原來邦民咁良心企業
三十年前一萬拎去投資
而家分分鐘變左幾十萬
佢只係收你8萬都唔還
你叫你阿叔死左佢算啦

我懷疑佢報細數
搞掂左 差成十幾萬 但得萬幾係本金

最終我啊叔要還3萬幾 仲有得免息分期
財仔不敵中年男 慘遭搶劫
欠債還錢天經地義

講到尾,你都係想走數者
欠債還錢天經地義

講到尾,你都係想走數者

唔係我 我無欠債

如果你問post講緊個條友 佢100%係想

依加條數都係佢屋企人幫佢比
佢屋企人真慘
欠債還錢天經地義

講到尾,你都係想走數者

唔係我 我無欠債

如果你問post講緊個條友 佢100%係想

依加條數都係佢屋企人幫佢比
佢屋企人真慘

我認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞