[13/4賣加場飛] 古巨基演唱會 - 香港站|5月10-14日

886 回覆
12 Like 6 Dislike
《古巨基我們世界巡迴演唱會 - 香港站特別版 》

日期: 2018年5月10日至14日 (10及14號為加場)
時間: 8:15pm
地點: 香港體育館
票價: $280, $480, $780

* 5月11-13日, 及14號加場所有門票已售罄

<<<<<二度加場!加開5月10日!>>>>>

公開發售: 4月13日 (URBTIX 城市電腦售票網)

網上購票:www.urbtix.hk
電話購票: 2111 5999
門市購票: 通利琴行及其他售票處

古巨基 紅館演唱會 2018

演出日期: 2018年5月10日 - 14日 (共5場)
*10,14號為加場

詳細演出日期
1) 2018年5月10日 (星期四) 頭場
2) 2018年5月11日 (星期五) 已滿
3) 2018年5月12日 (星期六) 已滿
4) 2018年5月13日 (星期日) 已滿
5) 2018年5月14日 (星期一) 已滿 尾場

門票價錢: HK$780 / $480 / $280
演出場館: 紅磡香港體育館

公開發售10號加場票: 2018年4月13日10am起 城市電腦售票網 Urbtix
方法1) 網上購票: http://www.urbtix.hk
方法2) 電話購票: 2111 5999
方法3) 門市購票: 通利琴行及其他售票處
有冇事架
等陣冇人去10/5就pk
今朝買咗$280,第一次睇古巨基

其實我做左咁耐fans,今次都係第二次睇
同你一樣啊ching
我都係 之前淨係睇咗Eye Fever
Amazing World嗰次唔得閒 諗住下一次先睇
點知一等等咗7年

係9年
應該唔會嘅 之前嗰幾場賣得都算快
05 07 09 11 去曬
點解咁講?
好記得佢話Amazing World可能係佢最後一場 (雖然佢嗰陣係講世界末日..)
但係等咗幾年又見佢冇咩意欲返香港就諗會唔會係真
收11號280/480 (2張連位)

https://t.me/clsbron
加場反應冷淡
唔止
佢2007年magic moments
都講過每2年開1次演唱會呢種模式
頂多搞多2次就會停
其實果陣聽都覺得佢有弦外之音架喇..始終由05年11場爆滿,去到11年3場都唔爆,講緊都係6年時間
咁樣推算落去真係分分鐘再開得番一場架嘛,所以當下聽到佢咁講都覺得好心酸
不過事後再睇番,當年開得3場根本唔係想像中咁差,唔好計感染王joey呢d,睇番之後其他歌手既演唱會就知,根本果陣香港樂壇開始再次走下坡,even一線歌手之後都好難好似2010年前咁開到6場,當然周星呢、爆了都係其中一個因素啦
佢算係一個幾悲觀既人
因為magic moments反應都係麻麻
加上同05年太大對比
自動留名
接觸外界音樂多左
好難在為左k歌睇演唱會
推呀推
明明07年愛得太遲個勢仲勁過05年愛與誠
其實唔係
果陣已經開始有紅歌唔紅人既先兆
能夠將一個爆紅既歌手短時間內拉下馬,商台既造臣運動功不可沒
不過佢自己都有問題既,唔知話佢太封閉定信任自己班底好
同埋啲人將佢同Eason成日放埋一齊都好大壓力
唔少得果期果兩套電影
《愛得太遲》、《甜心粉絲王》
老土、學生作品
完全拉低佢人氣
始終佢紅嘅歌限死咗佢歌路
聽多幾年都係類似嘅歌好難會好似愛與誠咁紅
再加上佢出其他類型嘅歌一般人都係彈多過讚 周星呢同爆了 再講子華說都算係好壞參半
平時個人太正經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞