[I/A]碧藍航線日版アズールレーン(31)垃圾驚無人玩

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
11-1 2同一隊都算順利
去到3 boss應該係對面D魚雷太勁前排唔多頂到
最後都係要手動
其實點解轟炸機SB2C評價高過BTD?
同埋想問好耐 飛機數值 威力同機關砲又有咩用?
轟炸機個威力無用 係睇航彈 跟住d人拆包睇每個航彈ge實際威力 btd所有航彈傷害加埋=66%sb2c
魚雷你可以就咁睇佢個威力分傷害高低 機關槍都係 拎黎防空打敵人d飛機
個威力冇用唔洗睇 要睇粒炸彈
機槍係飛機對飛機專用
就算唔係戰鬥機都會有機槍可以防空
同戰鬥機唔同既就係唔識自動起飛攔截 要空襲先用到支機槍

SB2C有兩粒500 一粒2000總傷會勁過BTD既兩粒1600

打一堆就用SB2C
打細目標就用BTD

如果架空母轟炸機唔勁可以用BTD堆航空值
仲以為睇炸彈加減數
聽講德國佬飛機機關槍打到船?
咁fake
幾架btd +10

祥鳳改用咩轟炸你知道未?
唔係SB2C亦唔係BTD
冇問題架 就算低傷D都有佢既用途
我都升左3架
不過正常人都係玩大炮 唔會用到咁多btd
用緊BTD+火炬拖慢個cd
11章用彗星會唔夠力 用sb2c會好d
無所謂ge反正除左通用其他紫菜後期肯定多出黎
飛機 防空 魚雷紫菜多到仆街
雪風彈幕有魚雷 建唔建議裝枝彩雷
肯定唔會死咪雙彩雷
有可能死就入血裝
咁裝單枝先
其實係冇咁多
聽日超多野玩了 有聯動有12圖有120lv慢慢升
其實所有野裝單支已經夠 多數都要帶翻個維修箱/滅火桶
要唔要睇多次公告
原來講緊Beta服
新增裝備:三聯裝410mm主炮、三聯裝381mm主炮、三聯裝152mm主炮、三聯裝203mm主炮、三聯裝203mm艦炮、雙聯裝40mm博福斯STAAG、雙聯裝100mm高炮(重櫻)、雙聯裝100mm高炮(自由鳶尾)、雙聯裝550mm魚雷發射器、三聯裝550mm魚雷發射器、94式高射裝置、高性能防空雷達、高性能舵機;

多左一堆裝備
似係要研發出黎
其實SG比前排定後排好
我成日覺得好似曬左個位咁
如果放SG既 應該擺係咩type 既艦好
除左DD同空母都最好放一個
全部....連魚雷都MISS
後排 而家已經係高難度變左僅此白彈 金火控(兩樣日版都未有) ge輸出裝
應該係堆新艦原本係身ge裝

呢個講打自爆船 一張圖睇曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞