有無人D頭皮好似落雪咁落

142 回覆
98 Like 36 Dislike

我用藍色果枝
每星期用三次 其他時間用返普通洗頭水
用返幾個月就冇事
仲有建議大家洗完頭點都要吹頭

個頭濕住好易滋生細菌,有菌就好易出油同有頭皮
我以前都好似樓主咁
不過撞正有次肚痾
日痾夜痾咁
每次痾完都沖一次涼
個陣大概一日洗3次頭
持續幾日
然後就冇咗頭皮困擾
不過樓主都係試下啲頭皮專用洗頭水好啲
剷光頭斷尾
剷光頭冇煩惱
東風夜放花千樹,更吹落星如雨
光頭都會有頭皮問題
唱首雪花抄先
呢個真係好有效
https://www.zhihu.com/question/22787269

长期使用复方酮康唑发用洗剂会有什么后果?

好似有類固醇
所以叫你兩日用一次
用韓國呂個隻綠色去頭皮 即刻無哂
同埋最好剪短d薄d
有時唔係頭皮而係洗頭水個d殘餘粒粒 即係要換洗頭水
由細到大都有好多頭皮,但明明日日都會洗頭
無論轉咩洗頭水,頭髮剪得再短再薄都係冇用
呢個情況係咪啱啱有巴打講嘅真菌感染
lm
試過轉左洗頭水就勁多頭皮,睇睇係唔係洗頭水問題。
我唔得 要長期用 不過無用好耐
唔係話大陸嘢一定無效,最重要係無監管。大家都知濕疹用類固醇會好見效,但唔可以長用,因為有嚴重後遺症。
大陸嘢無監管,撞到用猛藥禁藥當然好快見效,但對後遺症隻字唔提,最後奶嘢係你自己。
好多年前一隻減肥中藥,用咗隻超級利尿中藥,一食勁瀉水,體重一定減輕,啲人就話好見效keep 住食,結果食到腎功能衰竭,要終身洗腎。
仲用唔用,自己衝量。
屌你老母殘體狗
用咩洗頭水, 護髮素先?
Me three.. 由中學開始啲頭皮就好勁,尤其轉天氣
用過head & shoulder, 瀟灑, body shop, neutrogena..
隻隻都有用但用唔長,H & S 用得耐會lup, 瀟灑用脫髮嚴重咗,body shop 其實幾好但有矽,neutrogena 唔再出

一年前搵到施巴用,用完感覺好乾,但對頭皮真係有用,用到宜家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞