港媽勇武掘復活蛋似打仗 網民:沙塵滾滾似伊拉克

24 回覆
9 Like 0 Dislike
復活節長假期剛剛結束,不少家長都趁長期期與子女進行親子活動。有家長帶子女參加掘復活蛋活動,但結果一隻都未能掘到,原因是有家長「連bb都唔理搏命掘」,更拍下掘蛋激烈情況,形容「超級地塵土飛揚」,網民都笑指「沙塵滾滾,似伊拉克」。

有網民在Facebook群組「幼兒用品二手交易站」上載圖片,指日前到愉景灣參加掘復活蛋,但結果一隻都掘不到,原來是「啲阿媽痴線㗎一入到場連個bb都唔理博命掘!! 超級地塵土飛揚,仲有啲阿媽恐怖到叫個菲傭睇住個細路自己兩公婆走入去掘。

新聞
財經
娛樂
體育
數碼遊戲
Beauty
消閒時尚
ipop
微博
Blog

新聞星島日報
港媽掘復活蛋似打仗 網民:沙塵滾滾似伊拉克
2018年04月03日09:08

港媽掘復活蛋似打仗。網上圖片
【星島日報報道】復活節長假期剛剛結束,不少家長都趁長期期與子女進行親子活動。有家長帶子女參加掘復活蛋活動,但結果一隻都未能掘到,原因是有家長「連bb都唔理搏命掘」,更拍下掘蛋激烈情況,形容「超級地塵土飛揚」,網民都笑指「沙塵滾滾,似伊拉克」。

有網民在Facebook群組「幼兒用品二手交易站」上載圖片,指日前到愉景灣參加掘復活蛋,但結果一隻都掘不到,原來是「啲阿媽痴線㗎一入到場連個bb都唔理博命掘!! 超級地塵土飛揚,仲有啲阿媽恐怖到叫個菲傭睇住個細路自己兩公婆走入去掘。

她續指,有大媽更搶其女兒的復活蛋,「最恐怖係原本我個女真係掘到一隻㗎,點知畀個大媽搶咗,佢即刻攬住我喊」她稱,明白200元報名費略貴,「但係都唔使咁呀,你睇下我個女入到去掘時個樣幾淒涼!! 我入到去搏命幫佢擋住啲大媽!! 所以根本冇時間掘! 真係冇陰功呀」她稱,最後有姨姨「睇唔過眼」,送三隻復活蛋給她們。

網民看過圖片後,紛紛留言指場面恐怖,「咁樣搶有幾好玩??仲要話搶小朋友蛋??受傷未必係身體」、「好誇張喎...直頭塵土飛揚....」、「做乜搞到好似恐怖襲擊咁㗎」、「我以為係戰地記者喺廢墟影嘅作品」。

一定唔掩胸
[wow]
平時出post洗底
關鍵時刻做泛民打手

本我個女真係掘到一隻㗎,點知畀個大媽搶咗,佢即刻攬住我喊」
連細路仔嘅野都搶,華人賤種係咪咁cheap呀
幅相咁似支那啲海灘嘅?
最後有姨姨「睇唔過眼」,送三隻復活蛋給她們

真係多撈多得
睇左圖先
以為係大陸
咩蛋咁貴重?
張圖係真?
https://www.youtube.com/watch?v=vCez1cdqhPw

其實好易人踩人,仲要小朋友,一踩係咁先
凳細路慘
復活節明明係開開心心
咁樣畀個八媽整喊
你老母個閪就真係沙塵滾滾似伊拉克
D大陸人真係ON9
戇鳩
支那不意外
係咪應該禁止大人入場?
同埋分年齡組別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞