連登有冇人玩天國降臨:救贖(kingdom come deliverance) ?

14 回覆
0 Like 0 Dislike
見連登好似冇人討論呢隻game,呢排玩左百幾粒鐘覺得唔錯想推介下

首先講一講特色先,隻game係一隻中世紀為背景既open world遊戲,玩家可以自由探索整個地圖同npc互動,再詳細既大家google都搵到好多簡介,大家有興趣再去睇都得。值得一提既隻game係非常之hardcore,冇得自由save,特定劇情,用道具先比save,製藥,開鎖,磨刀全部係要一步一步手動黎做,e.g.save藥要落紅酒,煲藥,磨粉,全部都要手動去做。升高左lv先可以自動生產。一開始同人打交,連個醉酒大叔都打唔贏,一伸隻手入去偷人野就比人發現。
玩game怕麻煩,想玩得爽既玩家就可以唔洗諗呢隻game,但係接受到既話反而會令你更代入呢個世界,因為你本身就係一個日日都訓到死乜都唔識既廢青主角,見到角色慢慢成長係非常之開心。

隻game open world幾好玩,夠高自由度,可以偷野開鎖刺殺,可以正面隻抽,口才高9up耍佢又得,玩賤偷哂佢d裝等佢空裝再打又得,落毒毒死佢或者毒到敵人冇耐力又得
戰鬥系統似騎砍,可以係6個角度攻擊同防禦,基本上冇得開無雙1打3已經好吃力
劇情代入感唔錯,先前提到既細節會令你似活在中世紀咁,故事係會根據你選擇而有唔同,你偷哂隊友npc既衫褲武器既話,佢遲下打仗真係會著睡衣拳頭出去打。
裝備衣服係一層層咁著,又底衫著到甲都係分開可以遂件換,冷兵器愛好者必玩

美中不足係幾多bugs,不過念在30人開發團隊仲要用cry engine呢個高開發難度既engine整。希望遲下佢會慢慢修復番。
音樂都係稍為有缺陷,打仗果陣既音樂冇乜戰爭感,但平常既bgm都係唔錯既。

最後,大家有性趣玩既最好就買黎玩支持下佢地制作團隊啦,1516既話我聽講好似有開心版試下先,鐘意畫可以等佢遲下有折減價再買都得。
https://youtu.be/sQ3jgnIonjE
睇過對依隻遊戲既最高質素game評
不過注意係普通話⚠️
爆左機,隻game愈後期,啲任務愈多bug.
完全比啲bug影響哂遊戲體驗
通常同啲npc騎馬睇劇情,啲npc 行幾步就撞牆

但整體黎講,隻game都算好玩。可以等佢出哂三部曲再玩都未遲
一直有post傾緊
steam版係咪得殘體中文?
好似有台仔整左繁中mod
gaming hours 有幾耐到?
太多bug
玩玩下又crash
垃圾
都睇人,你會周圍走探索下,玩下支線都幾耐玩,主線長度都ok
百幾二百粒鐘應該都走唔甩
第二第三部曲據聞好似會當新game出
無可否認Bugs係多
但係crash自己玩落好似又唔係好見
但因此評呢隻game為垃圾又太武斷
建議可以稍等一下,過半年等佢fix d bugs fix得7788再番黎(岩岩呢幾日又出左patch又fix左堆bugs,可見制作團隊都有心既),可能係另一番新天地,如果都係唔岩玩就放棄啦 ,始終隻game題材模式都比較小眾
執番啲bugs先買
故事正,bug多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞