八達通我屌你老母

1001 回覆
2693 Like 95 Dislike
人地一個ios11.3
即刻有得用拍卡搭車

唔使實名認證 唔使連上網 唔使指紋/face unlock
一隊埋去就ko

再加埋跨app增值

成日笑鳩人用QR code

https://youtu.be/RV11ow70AQw
https://youtu.be/RV11ow70AQw
3:38開始 睇睇人地點做啦

已經由QR code轉緊做apple pay式俾錢

我地八達通反而抄翻人地QR code 一野落後兩個世紀
Shamzone
仲要唔係日本suica咁要 日版7/全球版8/8+/X先得

6仔已經做到

更正:落後成兩個世代
放張八達通係部iphone後面 完

其實每個高登仔心中都有一個石丹理
Rubbish Octopus , fucking.
放張八達通係部iphone後面 完

其實每個高登連登仔心中都有一個石丹理
仲話5億創科局

搞撚掂間垃圾八達通先啦 成日不思進取
話Apple抽水抽得多 屌你啦 你多人用嘅話咪win win
咩機先可以用?
電話冇電係咪返唔到屋企架?
有nfc既iPhone (6-X)
屌6都得
連大陸都先進過我地,
創科局同八達通到底係度做乜撚
冇人同佢搶生意 睬你都on9
算吧啦 對ハ達通公司無能為力。
咁你死番上去囉
香港八達通方便又安全
大陸野始終會爆炸
同埋大陸啲鄉下仔就算有都唔撚識用啦
應該同八達通同suica嗰款nfc-f唔同
一係好似suica咁將港版iphone支援nfc-f,唔係既話你入到將卡落iphone都嘟唔到機
真係唔撚爭氣
係咪技術問題做唔到? DLLM

之前日本SUICA卡已經做到, 而家到強國都有埋喇
你老味八達通做乜撚野, 賣我地D資料就咁撚快
八達通
Shamesung 真係唔知搞個pay 黎做乜? 當自己係咩呀? 可以改善世界既 Shamesung 呀?
如果你要問我點解 Apple 可以搞個 Apply Pay, Shamesung 唔可以,我可以答定你先:

Apple 唔只係一個製造電話公司,仲係一個作業系統開發嘅公司,即係 Apple 除咗 iPhone 仲有 iOS! Shamesung 呢? 只係一個製造電話公司咋,作業系統用緊 Google 既 Android 咋,要用 pay 功能,我點解要用你 Shamesung pay 唔用 Google Pay? 簡單D講 Shamesung 根本冇資格整個 Pay 出黎,而家仲要痴埋 8八達通阻頭阻勢!

8八達決定用 Shamesung pay 果條友又係白痴,Apple 同 Google, 係兩大作業系統平台,亦係主流嘅 Pay 標準,同呢兩間合作,基本上可以包括曬90% 有 NFC 功能嘅電話,同 Shamesung 合作? 就好似你而家同人講用 3310 可以嘟卡入閘,係呀,係行得通呀,但問題有幾個人用到呢樣野之嘛!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞