名校secret係咪做緊資訊過濾?

215 回覆
613 Like 6 Dislike
屌佢老母
我真係唔信入面啲admin唔係支持中共
班admin仲點會畀呢啲嘢出街
有 但係唔多
其實有冇人覺個admin將啲好正經好有討論價值嘅話題spin到變咗一班人無理無據鳩嘈咁款,好似左報tvb將本土派spin到一班搞事咁款
佢係唔同人管的,
fb啲po係經link投稿,
ig啲po係經ig投稿
如果heat嘅先會俾埋另外一邊po
跟本admin就收撚左中共錢

喺到洗鳩班00後個腦
啫係已經有一班中學生好紅
我極度懷疑個page係撐英國,想分化香港和中國之間的關係,雖然共產黨係垃圾但關英國鬼事咩,係都由中國人推翻中共啦
me too,寫左幾篇反共反英 d post個垃圾admin都沒po出黎,一係就中共人一係就英國人
真係唔知
好驚訝
在乎 我推
依個page真係受中學生歡迎?
Asso仔會去睇hku secret?
大把band2/3仔添啦
次撚次見到啲on9 comment都唔係名校
唔係wor都有好多名校on9仔大大聲係comment講9嘢
英華 喇沙好似比較多
我都唔知點好
尤其係見到各家自掃門前雪嘅現象
個人行為x n個個人已經脫離個人行為
而係一個社會現象
點解佢地唔明
選擇性失明啫
啲分析簡體問題post一個五毛都冇,其他post就繼續講已經畀人ko咗嘅嘢 or spin走變成繁體問題
重複講依然冇人理/比人鳩label盲反 唔理性唔尊重
其實好氣餒
但唔做野唔得
支持
喇沙都好似幾多蝗
其實成日同呢個page嘈 咁上心做咩
人地係成班細路ja喎
拗贏咗都只係贏咗班細路
理咁多做咩 由班00後自己圍威喂啦 成班自以爲讀名校就高人一等係度圍爐取暖 再加上一班識批判思考既中學生日日去睇去俾人洗腦

不過其實同報紙一樣 如果係有立場既好容易影響到讀者
我目的唔係話要贏邊個
而係唔可以比下一代接受一啲過濾過嘅資訊
我上心唔係因為呢個page鳩
係因為個page對中學生影響好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞