Sony XZ2、三星S9相機實拍PK!日夜拍(節錄)

74 回覆
26 Like 4 Dislike
備註:本次 XZ2 拍攝的時候尺寸選到次大(17MP)的尺寸,為操作失誤,然而機器也歸還了(攤手)。不過,雖然 17MP 的照片相較 19MP 上下被截掉一段,尺寸也較小,不過寬的解析度反而會多一點,19MP 的狀態下最大為 5056 x 3792,這篇裡面的樣張為 17MP,解析度是 5504 x 3096。理論上這兩個解析度就是裁切比例的不同,畫質方面應該都已經達到最高畫質。

三星用家係咪特別白痴
只係會重複同一句
s9 有雙光圈,佢又冇講邊張圖用咗邊f/1.5 定係 f/2.4
好老實
你開POST貼果堆, 我睇完真心唔明點解第一版個個都話SONY贏

呢堆圖咁睇就唔同啦 的確係SONY贏哂
你係咪白痴
我上面堆圖全部貼曬光圈數
夜景s9開1.5都不如xz2 2.0
我睇下你仲有咩賴
可惜無講有無腳架
得實驗室個張有用
The third sample is shot on Auto mode in a room lit at 28 lux. We've added the ISO and shutter speed readings from the photo's EXIF as an additional reading of how well the camera performs.

得28流明我唔信s9唔開1.5
唔開既個auto 實係好撚廢
sony cmos ?
實驗室上腳架都張張手震呀
咁個ois係咪廢架
你不如賴test個陣地震呀?
三星s9係混用
發覺我睇唔起三叔契弟真係師出有名,輸左又死撐,野又唔識又鍾意充大頭鬼,柒到無眼睇
shamesung fan
Sony黎真喎呢舖
睇嚟sony個相機終於都百屌成材
唔會好似之前咁好明顯油畫
Sony曝晒光

仲有冇野賴?
班三星狗呢
唔見曬?
百屌成材,留名睇更多test
三星
Overpriced shit as always
佢哋俾完負皮就開會brainstorming 點屌你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞