灣仔華星冰室昨日「走塑」中伏經過,原文已去信店方候覆個案會持續更新。

240 回覆
45 Like 988 Dislike
呢個po見盡連登仔自私自利嘅醜態
果然係中國人
arm ar~
個杯都係膠黎架喎,唔準備埋杯 匙羹 飯盒?
有咩自私,逼人飲佢杯二手水就唔自私?
其他人有叫你個杯嘢?點解我要飲你唔飲個杯?擺左幾耐?屌你老母你要環保唔代表我要就你
其實你係咪唔識分環保D,人地俾完碟嘢你你都重要用食物盒帶翻屋企,環保的一定係咁啦
你講環保lun 嘅自私自利?要人飲埋佢杯嘢+特登用食物盒帶翻屋企 洗多樣嘢?
食完野洗碗又要用水用洗潔精,好唔環保呀
不如食完唔好洗囉

沖涼要用水,不如唔好沖囉

去旅行消耗好多燃料架,不如唔好去囉

環保撚呢期嘅新玩意係"走飲筒",其他野就當睇唔到,做左冇話題果啲就唔理
堂食 洗堂食個碗碟

依家
堂食轉外賣 又要洗堂食個碗,又要洗外賣盒

邊忽環保?
去旅行最唔環保 香港人至愛
差在未講埋 電能車,又唔諗下個舊電生產個時排嘅pollution
最憎呢 d
廚具-->堂食碟-->外賣盒

煮一樣菜比環保撚已經要洗三樣野,呢啲佢又唔理,死針喺條飲筒,因為同人講走飲筒好叻叻豬
人地唔小心整埋支飲管入去,你咪今次用埋lor,佢又要人掉左佢整自己個支 又洗多樣嘢,麻煩客真係麻煩客
環保係一個產業,product 就係你所講嘅電動車,再生能源等等,但係唔該留番比人民自由選擇,唔係老奉用佢啲野
同屌票個性質幾似
環保撚真係仆街麻9煩。你老味以前買少少野可以唔用膠袋 係成手野拎唔到先要袋 宜家收膠袋費 拎個袋難撚到死
笑左
條撚樣好似係大埔居民
我依家需要用膠袋就比5毫攞,理撚得佢
加到5蚊個,我冇手拎都係要攞架啦
你老母就係環保唔用套所以生左你呢個on9呀
係咪踩單車番工先
搭車都唔環保架喎,趕時間唔撚好搭的士丫
香港特別多呢類型既痴線佬
利申:痴線佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞