經過多次演練都出現系統錯誤,中銀4月1日系統大更新隨時出事!

247 回覆
96 Like 3 Dislike
https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20080928/11658563
討論區散播消息
上周五(26日),警方商業罪案調查科科技罪案組探員在互聯網的討論區,發現有人在討論區散播消息,指有一間香港的銀行將會出現擠提,並呼籲公眾到銀行將存款提取。銀行獲悉後向警方報案。
警方商罪科科技罪案調查組探員,追查在網上討論區散播消息者的互聯網地址,昨傍晚掩至筲箕灣一單位將涉案男子拘捕。警方提醒,任何人如發放惡意虛假訊息,不但需要負上民事責任,根據《刑事罪行條例》,更有可能干犯有犯罪或不誠實意圖而取用電腦之罪名,一經定罪,最高可被判處監禁五年。警方同時呼籲市民應正當合法地使用互聯網,不要傳送不負責任的訊息。
走資派
如果傳多兩傳變左1/4 日後戶口既錢有可能消失資料,
然後一堆癈老去銀行拎錢,搞到擠提我就笑了。
出糧係中銀
Stress test 試咗成幾個月先合格

利申:發夢見到
做銀行嘅阿媽發開口夢話我知
個system好撚on9架
本身舊system3個step嘅野
新system要6個
跟住d trainer又求撚奇教
前線員工跟本學唔切
到時分分鐘瀨野
大家睇路
我中銀長期得兩個位數字

會唔會更新完多左錢
唔好意思 d錢唔小心轉哂去海航個account度

但我地都唔會唔負責任

等海航個account有錢 就會優先還比你
為左表示我地誠意
我地送華潤100蚊禮券你
(買滿1000蚊使用)
用city bank未驚過
it 狗
好驚呀,禁晒全冇錢出黎先
呢d情況唔係應該拉蘋果咩?散播消息嘅係蘋果
樓上巴打只係睇完覺得自己d存款唔安全先要攞d錢走
咁要睇下佢嗰句係講緊自己定呼籲緊人啦。
我自己就覺得戴個頭盔安全啲
4月1
俾1億我
99→99.99
轉渣打citi啦
錢就冇擺,但股票係曬佢度
9成支那落ORDER
上面有人話渣打垃圾,諗緊轉HSBC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞