(認真討論) 如果marvel嘅復仇者聯盟同dc班英雄打 邊隊贏?

84 回覆
1 Like 26 Dislike
Rebirth Dr Manhattan
Thanos 都試過一秒將全宇宙生命減半,又試過比人分解成粒子後復活
電影嚟講 唔需要討論 一定係dc
漫畫嚟講 一般情況下係Dc 鬥吹情況下係攬炒
dc整體嘅強度係誇張啲 marvel嗰啲強度貼地少少(有幾個根本只係好打啲嘅普通人
其實你有冇睇dc flash可以超越時間 空間
利申9up 不過漫畫入面個flash已經快到可以預知未來
咁jean grey 都是超越時間同空間,the flash 尚受制於speed force, 如違反宇宙規則會被約制同處分, jean grey 跟據死亡女神的解釋是鳳凰之力的肉體化身,就算修改時間線,改變因果定律都不會有對自己任何後果

在外國各大comic 網站, Phoenix force ranking 都高過speed force, 當然我不會話鳳凰無敵,上面仲有宇宙之心等,但肯定勁過flash
dc d做型咁柒好難贏b0r
復仇者聯盟即係唔包括啲神級人物
咁DC英雄又無話限制咩團隊,即係咩神級都可以羅攞來講

結論:DC贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞