[PC] 7 Days to Die -- PVE喪屍生存

9 回覆
2 Like 1 Dislike
7 Days to die 係一隻PVE喪屍生存遊戲,一開始玩家身上基乎乜都冇,由劈樹、挖石仔、執草黎合成基本工具起屋,或者大膽既可以去荒廢城鎮搜括物資 (有大量喪屍,隨時打開門幾隻衝上黎),建立自己既據點抵擋喪屍既侵襲。

遊戲系統十分寫實,有體溫系統,唔夠凍要著衫或者圍爐取溫,熱要除衫/飲水散熱/或者直接跳落水,新手黎講呢點都幾麻煩,因為太熱太凍會扣血同行動緩慢。

遊戲大部份喪屍朝早4:00至夜晚22:00前係呆滯遊走狀態,唔識跑,唔識遠攻,基本上你見到跑走都可以。但一到夜晚22:00至04:00 你點跑都唔夠佢快,所以每晚22:00最好搵定地方匿埋。仲有喪屍狗..喪屍熊...呢啲就唔介紹。

遊戲每逢第7日為一個循環,嗰日叫做Bloodmoon,嗰日夜晚(22:00至04:00),喪屍會持續係你身邊出現,殺一隻,SPWAN一隻,就算你匿喺邊,都會搵到你

遊戲入面仲有電力系統,電燈/陷阱/炮台/電欄,個人最鍾意係刀片陷阱

目前遊戲入面唯一交通工具 minibike , 黎緊下一次更新會有新載具

想入手既可以睇下下面條片先
https://youtu.be/c4g7Dq_TqPQ

入手網址 : http://store.steampowered.com/app/251570/7_Days_to_Die/
樓主今日會開新server 有興趣可以一齊玩
話說依家咩版本
果時新出玩咗陣就無玩
仲記得話下個版本更新食人蜂
now A16
server ip : 185.57.190.28

有興趣就入黎玩下
A17先再玩,而家玩繄dead maze
留名支持
唔叫
屌你 特價呀 二人同行KEY 都係賣64蚊咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞