[車房巴入,租車求救]刮花左,市價應該要賠幾多

101 回覆
0 Like 135 Dislike
係間租車公司租左架車來玩下。今日唔小心出停車場刮到甩左油,問個間公司話要賠3500$,我問個渣車朋友話應該唔洗咁貴。

只係刮花左甩左油冇變形,佢原本架車租比我個時個泵把已經係咁凸左出來。係咪實要比佢屈,有冇熟噴油既巴打幫下解答
車款:2009 年tiida 黑色 170000 KM
覺得佢應該想收左個3500$ ,但唔整架車。因為佢本身架車都勁多大大小小既花痕
認命啦
求巴打解答
3500 包租,我覺得唔過份,鬼叫你整花左人地車咩
你態度整花人架車仲咁撚串
抵你死
3500 包租,我覺得唔過份,鬼叫你整花左人地車咩

3500 只係噴番d油only
比你順延租期仲想點,3500 包整好,你出去又要另外再租,唔包收貨
三幅$3500,收平你喇
巿價一幅$2000
抵到爛,你衣家噴3幅+人地蝕時間去幫你搞。3500合理啦。
你講到好似人地一定係呃你咁,講真人地剩係收你噴油連人工咪叫好囉,都未計翻噴整期間期間既租金損失。

睇你d對話,成個整爛野又唔想賠既傻閪咁,真係肉鳩酸
三幅三千五唔貴啦,佢算老實,整爛人架車就咪咁多事實啦
走數會點
你一野花哂3件,每件都要洗水、補底,再噴
仲未計架車維修期間唔能租俾人地用嘅損失,$3500好合理
on9 仲諗住走數, 係咪咁撚乞衣呀
淨係覆你呢啲麻煩友時間成本都值1000
息人寧人 賠返3500 求個打和算
3500平啦
你仲要唔止一幅
噴油係逐件計,每件一千
車行報警,提供司機身份比警察,警察告你不小心駕駛及發生交通意外後沒有即時停止及報警,上庭認罪。 賠錢(包括整車及生意損失)及交犯罪罰款
未知人哋價錢合唔合理就話人屈你
三幅 $3500 仲唔即刻應承,呢個世界真係乜人都有
咁大幅,$3500收平你啦
仲出黎嘈, on99
走數你預>$10000 賣單啦
到時就租金損失都入係數
入原廠噴起碼$15000啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞