F1 2018 季前討論區 (2)

460 回覆
6 Like 32 Dislike
老麥點睇
幫人做左3季r&d 不願面對
今年fp1 已經好好睇
Benz pre season testing 留力
拉利個aero model 唔得
老麥架車唔知會唔會着火
細牛Honda 可能屌打3大
細牛輸中游成秒
唔包尾返 已經好好
沙巴有頭十都算進步大
大牛坐三望二啦
如果老麥有大update, 整返好散熱,可能有得玩下
Merc初初轉用long wheelbase既時候都係搞左一大輪先搵到個平衡點
Toto個時都話部車同diva一樣,要用好多精神時間搵一個適合既set-up

不過法記winter test都係唔好彩,新賽道路面+天氣凍拎唔到接近平時正賽既data
佢地係講左有
不過唔知最後點
記得上年Benz 有幾個站係特別7
搞到比max 偷左一次雞
低下壓力果幾埸,多彎唔洗太依賴副計最高速度就係大牛世界 唔知今年會唔會唔同呢,好期待呀
我康咁差咩
比較明顯既有俄羅斯/摩納哥/墨西哥/馬來西亞,Merc部long wheelbase一搵唔到好set-up就出事
佢hi撚大咗 佢原本想講快中游成秒
真,6連冠既首部曲係幾日之後開始
我驚2020鹹帝7屆 ,康打仲係B 組
收皮啦 康打然撚曬啊
拉利如果唔得,四屆會唔會出走?
康打不足
走大頭的路
New post
F1 2018 澳洲站 討論區
https://lihkg.com/thread/599860/page/1?ref=ios
馬拉已經冇左..
墨仔係因為高而冇乜下壓力啦..
其實仲有hungary, Austria, 巴西..都係下壓力要求高又要唔係高速灣..
睇下merc 會唔會食屎啦..
已經剋服左啦
u mean from wht they perform in winter testing?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞