夫婦吊手岩報稱遇老虎 警方上山搜

364 回覆
237 Like 3 Dislike
上月25日在Facebook群組「馬鞍山之友」內亦有網民表示行山時,目睹遠處有老虎,並懷疑是絕種多時的華南虎,但由於未有拍得「虎蹤」,故當時未有掀起廣泛討論。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180306/bkn-20180306104821108-0306_00822_001.html
老虎乸就好多隻
有個鬼佬專家嚟香港捉極都捉唔到,嬲豬敗走

最後都係靠漁護署先捉到
見到老婆咋下話
Twitter印度虎扮「港虎」 網上假相滿天飛

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180306/bkn-20180306104821108-0306_00822_001.html
呢隻似夏惠e多D
老老實實有老虎既話都真係重大發現
華南虎比人當絕種都好耐下
哇?咁堅?喺香港影嗎?
zoom 近左濛到好似跳跳虎咁

跳跳虎黎架?
咁撚樣坐係度
差啲又炒車
係真既 打死隻老虎可以做英雄
唔夠揪 死唔去的話可以攞下光環 學痕仔咁吹兩句呃下飯食
至於真係死的話 死都死得都有價值 反正生存係香港...
痴撚線
真定假呀?
做乜春
就算係豹貓都死得啦
死唔去或者死咗 都只會係比人話on9
就算真係有老虎,都似係有人唔知點運入黎養,見越來越大隻,驚就放左係郊外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞