【咁快淆底】財爺改口風:與教局商量細節

111 回覆
28 Like 331 Dislike
我想考IELTS咪避左想玩野果班人
你咁講買樓買乜都係咁
有決心應該要儲錢買樓?
無論市場既貴?
決心係重要 但所有人都唔應該濫用制度
等如市場有漏洞就比啲有錢佬玩到殘
成個社會幫佢墊屍底咁
點解你老母百病纏身?點解你老豆惹埋愛滋比你全家?
屌鳩你人身攻擊有閪用咩
我把口毒撚過你啦契弟
其實有啲怪 佢推行之前唔會諮詢部門執行有否配合的可能嫁咩
佢讀咁多書, 原來係讀屎片
其實日校裡面一早有班係全書津/半書津嘅人,考試費會減啲,有錢嘅人根本唔在乎呢啲考試費/唔會考DSE。免得一年咁又免唔免埋2020DSE呢?囤地波推呢條之前隔籬啲智囊團係咪瞓撚晒覺
姐係本身冇商量過 痴撚線政府
條柒頭又唔想洗錢又要搞到好似全民受惠咪諗呢D屎橋,諗住考試無咩人有興趣
洗少少錢就得,點知搞到咁
真心想重考嗰啲,就算冇資助都會去喇
自修生大減文憑試考生首跌穿6萬人
2018年1月30日 - 香港考試及評核局公佈,共59,039人報考2018年文憑試,較去年減少約4%,主要源於自修生人數大跌。今屆約88%考生即51,675人為學校考生,較去年微跌約400人;自修生則由去年9,581人,下跌約23%至今屆7,364人。今屆亦是文憑試總報考人數首次跌穿6萬人。 今屆大部份學生報考「4+2」組合,即4個核心科目加2 ...

原來得返咁少人考 當年考HKCEE講緊10萬人去考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞