馬壇清算名單(2016 final ver.)

35 回覆
3 Like 0 Dislike
馬:
蓋世之寶(罪狀:膠登會員蓋世寶)
舖舖旺(罪狀:成日俾假希望馬迷)
南方快車(罪狀:操好出黎呃錢)
劍斷浪(罪狀:以超新星為名呃飯食)
步步友(罪狀:地頭蟲,垃圾扮馬王)
加州再豫(罪狀:以超新星為名呃飯食)
神威敖翔(罪狀:突然上力殺哂唔買既傻仔)
比卡超(罪狀:誤入霍利時馬房)
馬跑得(罪狀:牛口非)
旌暉(罪狀:隻馬係方駿暉扮既)
怪獸家長(罪狀:以超新星為名呃飯食)
澳斯卡(罪狀:一班馬扮上菜)
巴基之星(罪狀:唔贏又要隊爆人地條冷Q)
將男(罪狀:睇電算機先決定去唔去馬)
金秋(罪狀:多次欺騙馬迷金錢及感情)
靚猴王(罪狀:俾高僧祝福)
天合(罪狀:老處馬,落埋三班都唔贏)
爭分奪秒(罪狀:綵衣太柒)
超甜橙(罪狀:廢)
搖錢樹(罪狀:做左馬會搖錢樹呃馬迷錢)
瑩然英峻(罪狀:mk名)
神舟小子 (罪狀:谷草馬去田草扮撚哂野,千八無啦啦跑得近)
飛霞(罪狀:蔡約翰五班狗屎馬,一跑出代表該日不宜賭博)
喜俊寶(罪狀:吹到一出即勝,跑三場輸一條街)
哈蝦巴爸(罪狀:馬名太on9)
主力艦(罪狀:起步最慢,打都唔郁)
新力風(罪狀:拎幾項G3學人扮馬王級,無啦啦爆場G2)
宅大大(罪狀:政治正確)
生菜(罪狀:想食野去餐廳 去馬場做乜撚
菠蘿油(罪狀:想食野去餐廳 去馬場做乜撚
炸魚薯條 (罪狀:想食野去餐廳 去馬場做乜撚 )
喜蓮巨星(罪狀:垃圾二班馬學人呃G1)
大印銀紙(罪狀:垃圾二班馬學人呃G1)
宇宙車神(罪狀:初出扮廢呃馬迷錢)
隨心隨意(罪狀:一班馬學人扮拎group既馬)
跑寶貝跑(罪狀:九歲都要係咁妹下妹下)
天才(罪狀:學人扮勁殺曬馬王)
XXX車(罪狀:串謀詐騙馬迷金錢)
醒目名駒(Group都未拎過但跑group間唔中忽然入黎爆鳩你)
鵲橋先 (罪狀:未跑就退役 確蛇扮既)
看今朝(罪狀:未跑就退役)
良才(罪狀:吹到一出即勝又跑落都冇)
時裝精英(罪狀:離棄大夫)
金武士(罪狀:跑唔出學人走光)
和諧小子(罪狀:跑唔出學人走光)
晚風 (罪狀:往績強贏晒3個閘落場真跑竟然無)
花月流星(罪狀:黑B祝福)
美好家園(罪狀:一場99倍第4呃鳩馬迷)
美麗皇者(罪狀:跑跑下同潘一齊夢遊)
一哥(罪狀:唔應出現既時候先爆)
知道勝(罪狀:次次吹到知道要勝次次都冇)
馬狀元(罪狀:無啦啦識跑大長途仲要爆兩次)
越影 (罪狀:草地馬扮泥地馬)
威爾頓 (罪狀:老左彎左仲走出黎跑G1呃錢)
京京千里 (罪狀:打極都無反應, 1.3W都輸)
高地之舞 (罪狀:自稱馬王, 入直路帶離4個馬位都輸比隻里見皇冠)
朗日清天 (罪狀:彎左仲學人出征)
彎刀赤駿 (罪狀:泥地馬扮草地馬)
南京之友 (罪狀:放完個暑假,好似變左第2隻馬咁,連place都無)
幸運如意 (罪狀:偽馬王G1都冇個)
華恩庭 (罪狀:大賽例牌4455,扮哂勁)
詠彩繽紛 (罪狀:大賽成日跑第345呃馬迷錢)
新寫實派(罪狀:喺日本扮勁贏馬王滿樂時嚟香港呃馬迷錢)
騎師:
潘頓(罪狀:拉馬)
郭能(罪狀:間歇性夢遊)
莫雷拉(罪狀:搶馬騎)
巫顯東(罪狀:廢)
史卓豐(罪狀:拉馬)
韋達(罪狀:一落雨就養生)
鄭雨滇(罪狀:拉馬拉到停大半年,屌馬老母)
羅理雅(罪狀:應贏變輸,好人好姐叫Lolita)
蔣嘉琦(罪狀:黎m黎得太密)
蔡明紹(罪狀:騎輸巴基之星)
柏寶(罪狀:賭大左拉馬找數)
何澤堯(罪狀:揀馬去)
黃晧楠(罪狀:放頭唔帶錶)
黎海榮(罪狀:騎姿樣衰)
祈普敦(罪狀:熱倒冷去)
莫雅(罪狀:只會大賽發力,其他跑假)
巫斯義(罪狀:世界級拉馬技術)
蘇兆輝 (罪狀:垃圾,亂騎一通,成日搞到人馬角力)
梁家俊(罪狀:食左仁kit)
韋紀力(罪狀:童顏樣但好多皺紋,成個科學怪人咁樣)
田泰安(罪狀:收咗步步友威爾頓一pair馬王皮)
杜利萊(罪狀:啤酒園見give me five)
連達文(罪狀:成日爆冷殺哂馬迷,好人好姐做Linda)
布文 (罪狀:攞位柒 搞到明月千里3冠變1冠)
莫艾誠(罪狀:做卡塔爾主帥做到一場G1都拎唔到,不斷幫冷門馬走光)
蘇狄雄(罪狀:熱倒冷去)
寶遜(罪狀:遜)
楊明綸(罪狀:食左沙拉)
李寶利(罪狀:食左巫斯義個女)
賴維銘(罪狀:長期同吳定強一齊妹下妹下)
吳嘉晉(罪狀:騎左四五季都贏唔夠七十場,屎過見習生)
蘇銘倫(罪狀:臭串)
貝湯美(罪狀:亂騎步步友,客串幫馬會呃錢)
戴圖理(罪狀:騎師扮體操選手學人跳馬)
湯智傑(罪狀:廢到俾好野佢騎都輸)
呂卓賢(罪狀:多次危險策騎,未畢業先失業)
巴度(罪狀:廿幾歲人仲做蘇銘倫跟班,G1都冇個)
祖格拉(罪狀:客串成個月冇馬贏,有辱霍家師門,亂騎比卡超,搞到比卡超第一次雙位數字過終點
評馬人:
貝子健(罪狀:燈)
方駿暉(罪狀:追寶尾,紅海灣)
王若舜(罪狀:A123都唔識揀,逼害仁kit)
吳嵩(罪狀:馬後炮,做馬主成日水鳩人水埋自己)
Jenny (罪狀:成日9比料 搞到d廢馬都大落飛 搞寸個party)
應家柏 (罪狀:CEO學人講馬扮勁,鳩寫blog鳩畀心水)
仁kit(罪狀:冇撚)
張基(罪狀:太神,吹熱哂d馬,搞到冇肉食)
O仔(罪狀:燈)

馬主:
神駒系(罪狀:俾人呃)
蕭家(罪狀:做水魚,自視過高)
袁仕傑(罪狀:虐馬)
軍事系(罪狀:羅太令人想入非非)
高多芬(罪狀:容許班垃圾騎師呃飯食)
美麗系(罪狀:咁多高班馬連打比都冇個,頭罩太柒,多到分唔到邊隻打邊隻)
駕系(罪狀:熱縮冷去,無端白事入位)
威利系(罪狀:做水魚)
軍系(罪狀:隻隻馬名都好型,雷聲大雨點小)
利多系(罪狀:地產霸權)
洪祖x(罪狀:垃圾藍屍)
明月系(罪狀:馬王話傷就傷,春風拎明月個名呃錢)
包裝系(罪狀:著衫大柒)
喜蓮系(罪狀:一堆高班垃圾,仲要有美魔女照顧)
旺財系(罪狀:養咁多馬冇隻上到三班)
首飾系(罪狀:隻隻馬名大於實)
告達王老婆(罪狀:賣自己馬俾其他馬主黎香港跑,然後場場玩鳩馬迷,例:神威敖翔,你知我意)
又得團體 (罪狀:唔肯幫雷超閃電王比卡超轉倉,影響馬匹成就

種馬:
事事為王(罪狀:日日有女屌)
騎師:
潘頓(罪狀:拉馬)
郭能(罪狀:間歇性夢遊)
莫雷拉(罪狀:搶馬騎)
巫顯東(罪狀:廢)
史卓豐(罪狀:拉馬)
韋達(罪狀:一落雨就養生)
鄭雨滇(罪狀:拉馬拉到停大半年,屌馬老母)
羅理雅(罪狀:應贏變輸,好人好姐叫Lolita)
蔣嘉琦(罪狀:黎m黎得太密)
蔡明紹(罪狀:騎輸巴基之星)
柏寶(罪狀:賭大左拉馬找數)
何澤堯(罪狀:揀馬去)
黃晧楠(罪狀:放頭唔帶錶)
黎海榮(罪狀:騎姿樣衰)
祈普敦(罪狀:熱倒冷去)
莫雅(罪狀:只會大賽發力,其他跑假)
巫斯義(罪狀:世界級拉馬技術)
蘇兆輝 (罪狀:垃圾,亂騎一通,成日搞到人馬角力)
梁家俊(罪狀:食左仁kit)
韋紀力(罪狀:童顏樣但好多皺紋,成個科學怪人咁樣)
田泰安(罪狀:收咗步步友威爾頓一pair馬王皮)
杜利萊(罪狀:啤酒園見give me five)
連達文(罪狀:成日爆冷殺哂馬迷,好人好姐做Linda)
布文 (罪狀:攞位柒 搞到明月千里3冠變1冠)
莫艾誠(罪狀:做卡塔爾主帥做到一場G1都拎唔到,不斷幫冷門馬走光)
蘇狄雄(罪狀:熱倒冷去)
寶遜(罪狀:遜)
楊明綸(罪狀:食左沙拉)
李寶利(罪狀:食左巫斯義個女)
賴維銘(罪狀:長期同吳定強一齊妹下妹下)
吳嘉晉(罪狀:騎左四五季都贏唔夠七十場,屎過見習生)
蘇銘倫(罪狀:臭串)
貝湯美(罪狀:亂騎步步友,客串幫馬會呃錢)
戴圖理(罪狀:騎師扮體操選手學人跳馬)
湯智傑(罪狀:廢到俾好野佢騎都輸)
呂卓賢(罪狀:多次危險策騎,未畢業先失業)
巴度(罪狀:廿幾歲人仲做蘇銘倫跟班,G1都冇個)
祖格拉(罪狀:客串成個月冇馬贏,有辱霍家師門,亂騎比卡超,搞到比卡超第一次雙位數字過終點
韋紀力(罪狀:成日手痛,騎傷閃電王)
仲有冇
馬:
比卡超(罪狀:誤入霍利時馬房)
醒目名駒(Group都未拎過但跑group間唔中忽然入黎爆鳩你)
高地之舞 (罪狀:自稱馬王, 入直路帶離4個馬位都輸比隻里見皇冠)
南京之友 (罪狀:放完個暑假,好似變左第2隻馬咁,連place都無)
新寫實派(罪狀:喺日本扮勁贏馬王滿樂時嚟香港呃馬迷錢
比卡超(罪狀:垃圾馬 不停出呃錢)
萬事欣 (罪狀:跑唔起學人領前)
咁撚有心機不如去刨多陣馬經啦

不刨了 專心清算禍害馬壇既人同馬仲好🤗
會員:
霍利時(散倉)(罪狀:成日亂評馬 吹奏比卡超)
馬:
新寫實派(罪狀:喺日本扮勁贏馬王滿樂時嚟香港呃馬迷錢
比卡超(罪狀:垃圾馬 不停出呃錢)
萬事欣 (罪狀:跑唔起學人領前)
駟寶(罪狀:西女人配西馬 次次後上不及)
會員:
霍利時(散倉)(罪狀:成日亂評馬 吹奏比卡超)
黑B(罪狀:不斷燈鳩神仙d馬)
新手想問下咩叫拉馬
新手想問下咩叫拉馬

特登搞到隻馬輸
簡單d講禁住隻馬唔俾佢上
加州過譽隻西馬呢
加州過譽隻西馬呢

有牙 咪用超新星個名呃飯食lor
咁撚有心機不如去刨多陣馬經啦

彎刀赤駿 馬冇又封住幸運如意上
都靈明珠 扮勁倍率打到啡格呃馬迷錢
同進 轉灣發力係威係勢 入直路就腳軟
雷超
比卡超 比連登霍利時吹奏到變辣殺
閃電王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞