西門梓: 唔認自己係中國人,唔該唔好逗利是

155 回覆
892 Like 26 Dislike
吾=我
敝=爛咗 壞咗
家伙=屋企火燭 燒埋人

所以成句係解
我讀書真係爛到成屋人都著晒火
姓李既垃圾,唔識歷史就收皮

派利是係幾時開始有呀on9

中國人用返微博啦用咩鳩FB?
以色列人先唔會慶祝聖誕
真係有病
唔認係傳教士 唔好用傳教士式
衝出黎柒
影衰中國人
Sorry, you may not have permission to add this comment or the original post may have been deleted.

開始bam人
成功驗證 已被Bam
你係個閪門到生出黎就係咁大架啦?
垃圾只係識ban人
用自己黎做一個活生生嘅例子

吾你全家富貴呀
細個睇叮噹,記得日本人新年都派利是喎…
非中國人收利是好笑啲
定保皇叫自己自由黨好笑啲
充滿“中國特色”的《農曆》,不僅是老外編制的,還經過了一個曲折的過程,在中國最高領導層的內部政治和權力鬥爭中被打倒,後又獲平反,説明中國封建體制為害之深, 要接受一點外來的好東西,就是這麼難。但是也有兩點值得讚許:一是老外能在中國體制內做到一品高官,反映當時皇帝用人唯材的寬容度;二是從被判極刑到平反, 前後僅4年,説明皇帝知過能改,時間很短。這兩點,都超越了現在。

根據網上資料,湯若望本名Johann Adam Schall-von Bell,1592年生於德國科隆,1619年來到澳門,1622年以傳教士身份進入中國,經明末徐光啟推薦為朝廷編寫曆法,1644年以《時憲歷》為名,上呈朝廷正式頒布使用,1658年更受一品封典,1664年因受排擠而入獄,被判極刑,1665年因北京地震而免死,1666年8月病死於北京。 1668年康煦為湯若望平反,1670年又為《時憲歷》平反,恢復使用。
同中國人講野乜都要同錢掛勾, 講句恭喜發財都唔俾咩
啱呀
中共領導人 香港政府啲仔女全部都係漢奸呀
全部都係港獨份子呀
你估的中國人我派得利是咩
你估得中國人先派得利是咩
個post delete 左?
支那人閪門梓,日本人利是封是白色,啱比你做帛金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞