年三十,其實公司唔係老憑比你早走

250 回覆
102 Like 1659 Dislike
冇問題
ot錢計足俾我囉
做左成年野
收爐前早放咁都唔得咩
屌你老母
利申 90後

咁果日出一半人工囉
冇問題
ot錢計足俾我囉

有本事咪同老細講囉
做得員工就要安守本份
陪阿媽買送係裙腳仔,有無病
員工手冊寫咗年三十收早

利申:FongGa
樓豬把口咁臭仲要連考順都唔撚識 我就真係祝佢過唔到年啦 呢D人早死早著
有個九十後同事今日係咁提年三十早放

又話早放不如成班同事一齊行年宵(同你好熟?)

又話早放可以返去陪呀媽買餸(裙腳仔)

最後仲問我,最早可以幾點走

但其實公司唔係一定要放你早走囉,有糧出比你,你應該按時工作,我實唔會比它們早走,甚至要佢地ot!!

隔離department甚至有個90後請左三日病假,我祝佢過唔到年

講到馬撚咁口響, 平時有冇比機會佢地準時放工先?
假膠都咁多人認真回

樓豬把口咁臭仲要連考順都唔撚識 我就真係祝佢過唔到年啦 呢D人早死早著

孝呀
孝字你都唔撚識啦

但其實公司唔係一定要放你早走囉,有糧出比你,你應該按時工作,我實唔會比它們早走,甚至要佢地ot!!

隔離department甚至有個90後請左三日病假,我祝佢過唔到年

講到馬撚咁口響, 平時有冇比機會佢地準時放工先?

你要準時走,無人阻到你
你咪一樣打撚錯字 巧威威?

孝呀
孝字你都唔撚識啦

樓主全家過唔到年
人如其名 同肥絲一樣死撚左去把啦

祝樓主過唔到年
樓主全家過唔到年

過唔到先算

孝呀
孝字你都唔撚識啦

人如其名 同肥絲一樣死撚左去把啦

仲有無補充?
講得好 今年公司年30早收2個鐘
但班仆街90後竟然話唔滿意 要放半日
假你老母
講得好 今年公司年30早收2個鐘
但班仆街90後竟然話唔滿意 要放半日

其實早2個鐘已經好多,你公司算仁慈
假膠都咁多人認真回

假你老母

特西
點解次次樓主條垃圾開埋啲on9 post都仲會有人同佢認真討論
使撚理條on9波台狗咩?
樓主本人90後,不斷曲線引戰

屌你啦
我都覺 雖然公司比我早走 但我一樣會留低繼續做野 做到8點先收工
人如其名,豬腦
祝樓豬過年死全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞