25歲失業男 屯門友愛邨燒炭亡 

76 回覆
41 Like 5 Dislike
同過一個貨車司機傾過佢地呢行
一開始做跟車其實係要識多啲人
建立到關係網就可以自己出一架自己做
不過堅辛苦
手停口停
賺到唔亂洗都叫做可以養到家同埋得閒去下旅行
同我傾計個司機自己都養到兩個仔大學畢業
但講起個辛苦程度,同埋身邊有啲人嘅冷嘲熱諷
都真係好辛酸
話好彩佢當年嘅社會狀況係都唔算比人覺得係低賤工種

死者應該係聽屋企人或外人講多兩句而睇唔開
政府:who fucking care

政苦欠撚左你?

要包你三餐大魚大肉有白滑大波妹比你屌?
住公屋又做運輸,唔死都無用
同過一個貨車司機傾過佢地呢行
一開始做跟車其實係要識多啲人
建立到關係網就可以自己出一架自己做
不過堅辛苦
手停口停
賺到唔亂洗都叫做可以養到家同埋得閒去下旅行
同我傾計個司機自己都養到兩個仔大學畢業
但講起個辛苦程度,同埋身邊有啲人嘅冷嘲熱諷
都真係好辛酸
話好彩佢當年嘅社會狀況係都唔算比人覺得係低賤工種

死者應該係聽屋企人或外人講多兩句而睇唔開

你問下佢點解唔做醫生?
難解百般愁
攤屍愛明樓
屯門不知幾爽 人小景靚
又多mk妹同學生妹
窮又唔肯比心機讀書就預左做低下工種架啦
認真
失業咩都肯做會餓死咩
炒散水貨佬都幾舊水一日喇掛
佢覺得咁樣生存無乜希望, 況且仲有幾十年要捱, 不如end game
唔餓死姐
唔想再挨4,50年都得掛
25歲 咁撚後生去讀返少少書都唔洗做運輸啦
廢柴死咗令社會又無咗一個奴隸真係屌你老母。
做狗就好好做狗,唔好向上望啦唔係屬於你。
而加自殺真係自撚私到
借錢讀書一身債
細個唔讀書
大個住公屋
讀完都係住公屋
幾時開始香港人已經滿足咗係住公屋而唔係私樓
多謝勁共政府派狗糧俾我呢啲市民食

你諗下幾耐無人貼私樓食雞脾潮文
就黎過年,feel到會俾人問長問短 R.I.P
又友愛邨
鬼差比閻羅王 捽緊數
rip
有野做又死
冇野做又死
屌 又係愛明樓 呢棟野真係痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞