搭飛機係咪成日無得一齊坐?

18 回覆
1 Like 13 Dislike
上幾年搭因航去台北,兩個人,來回程都要分開坐
我搭飛機有anxiety, 但一個鍾,我自己忍,
手心出晒汗,好壓抑好唔舒服到想嘔

嚟緊可能要搭4個鍾機,好想可以同朋友一齊坐
睇左好多post 話就算48 小時前check in 都未必可以一齊,economy買貴啲飛真係ok? 有無種機票係可以confirm 到一定可以揀到一齊坐
未試過分開坐
加錢揀位啦
你係自己上網book 定係旅行社?
有無自己check 定位先
未試過分開坐
兩張機票分開買?通常同一張單買都可以安排一齊坐

Btw UO可以俾錢揀位, 窮J其他唔清楚
上網book同旅行社買都可以自己揀位
咁你有冇online check-in/早d去機場check-in先?
一齊買㗎!得兩個人都分開坐,
同機仲有好多人分開晒,要自己調位
咩航都未試過分開wo
梗係有,晨早流流去機場,呢啲做足晒
事實係啲航空公司根本大晒,佢話無就無
如果得就唔拘呀!太耐無搭飛機
以前都淨係through 旅行社訂
唔該晒巴打
去機場梗係無得你揀啦 2018年啦,正常人都online checkin 啦 大把人仲係一買完即刻揀位 係買平飛無得揀先去機場排
廉航加幾廿蚊揀
或者加1200円(淨係係日本返HK要分開坐,男朋友死都要一齊坐)坐加闊座
基本上就一定有得一齊

傳統AIRLINE未試過一齊買要分開坐
兩張機票分開買?通常同一張單買都可以安排一齊坐

Btw UO可以俾錢揀位, 窮J其他唔清楚[/quote]一齊買㗎!得兩個人都分開坐,
同機仲有好多人分開晒,要自己調位[/quote]
係咪怡中地勤幫手check in果d?
上次搭亞航唔加錢揀位都專登拆散,明明仲有好多空位,同機好多人都係咁,上到機再調位
其他自己航空公司既地勤好少拆
咩叫太耐無搭飛機 你個款直頭好似未搭過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞