【開箱食評】試食傳說中既法國軍糧

486 回覆
1773 Like 34 Dislike
係唔係有埋下午茶
好好味咁款
樓主夠鐘下午茶
好食過觀音派果啲
痴線61g糖好溜下
睇少左with carbon 不過計返都唔少
留名
lm
下次影影個營養表睇睇ok?
係咪要上山果間MG?
試過中國軍糧嘅炒飯
屌你老母一打開啲飯係食糭咁嘅樣
食左一啖真係狗也不屌
幾錢買一盒 好想淘寶買盒黎試 又驚係中國元素黎
話你地知, 呢盒口糧係我地眼中有6-9成會變垃圾

加熱器掉得, 個廢爐燒極都出唔到火, 由其係野外出操,
我地個個都買露營小gas 爐

雜糧棒都係掉, 又難食又硬, 買朱古力好過

餅乾好多人掉淨朱古力味, 留係口袋邊行邊食

湯, 呢隻curry soup 難飲到high high, 同埋大家出操都冇咩心情煮湯=垃圾。。。印象中係薯仔湯同菜湯叫好飲d

朱古力燕麥粥好有營養, 有時朝早急起上黎加凍水都食得, 可以頂到成朝

罐裝芝士---垃圾, 冇人想食

主食:蝦面同mexican bean叫做唔錯, mexkcan bean多fiber 仲好tim

咖啡 cacao 粉 suger 都會留, 早餐用。

但問心, 食左呢件野5年乜都厭

我地好多大兵直頭唔食, 因為1份口糧成1kg, 有時我地拎30-40kg 裝備, 小1-2kg 都好緊要。

出操就餐餐公仔面好過, 又輕又方便, 之前5日演習見個sgt 個袋拎10包公仔面。。。。。

我記得有個特種部隊sgt 好西利, 餐餐都唔加熱就食,

有時我地vgpi (城鎮巡邏)d 口糧送9曬比d 露宿者, 我地買三文治食

問心, 呢份口糧其實太有營養, 如果你1日食1份, 就算你成日演習打足18個鐘你都飽得制。

記得新訓時, 我地排有4/5個大兵演習時食足5日口糧,
第六日返基地batiment 痾到仆街。。。太有營養lu

不過記得有非洲馬利打過杖既戰友講過。。。佢地食足3個月wtf.....

其實好多法國大兵prefer mre, 又輕又方便, 又唔洗用gas 爐, 即開即食,
口糧又重又唔方便
we only need vodka Cyka Blyat
URAAA!!!
Lm
可以帶去露營
出現啦
有幸去ebay 買一箱 MRE ,個賣家送左一包 法軍口糧比我
個人覺得個 加熱器 + 爐架 都 ok 方便 (唔好處係 太快燒完 )
用完一次即棄 玩下都 ok

講講下又想 bid 翻 d 黎食
其實個爐係德國嘢
樓主食下午茶啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞