沈陣營第九十九期 - 淡淡盈掠過,神秘又美麗

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
大師兄都同船了
溫馨提示
明天立春
睇黎真係要對沖翻煤氣費
大師兄
話說呢一切都係由寫左335係師父頭頂度開始
大師兄入熊,咁師父今鋪咪串過馬撚
好,大師兄先行休息一下,等我守尾門
[url]我本身都plan緊星期一乜都賣晒, 入兩手遠熊[/url]

CFU又話過年前無事既
最子兄 小弟追隨你馬鞍之後
尋日牛三今日熊三
樓王我啲正股倉都係跟你機(435/497)
如果你要跳船可唔可同細佬down聲

Btw,歡迎回歸497,師弟喺入面已經抺好你張櫈等你

OK,435一定唔使跳,擺係度得

497我睇都唔使
Jed

預測2018年2月2日 晚上錢錢錢內容

常務理事內容J點
-- 自己救得一個得一個 / 救公公婆婆 Jed
-- 自己有87 97 07股災經驗 Jed
-- 自己記憶力勝人一籌 Jed
-- 自己計數準又識經濟 Jed
-- 自己係投資, 人地係投機 Jed
-- 自己基本分析好,市場係扭曲 Jed
-- 自己有果句講果句, 唔怕打手 Jed
-- 自己會低調唔公開唱淡
-- 今日股市等同莊家股, 同基本因素無關 Jed
-- 債股樓升市都係騙局
-- 自己已入大量PUT / 全員準備訓身PUT

全球新聞J點
-- 縮表全球資產爆破 Jed
-- 加息4-7次 Jed
-- 大公司美金回攏美國,引發爆破潮
-- 美元好快大升 Jed
-- 美股已見頂 Jed
-- 日元穿108股市就爆
-- 2018大通脹,美國令油價大升 Jed
-- bitcoin一定爆煲 Jed
-- 會計制度 / FINTECH / 日元升 係騙局
-- Trump 過唔到三月 Jed

本地股市J點
-- 992 / 反向ETF 買入
-- 700 / 388 / 857 / 內銀 / 領展 / 銀娛 /
窩輪夾倉 / HSI暗渡陳倉 / 資金流 全部都係騙局 Jed
-- 又試賭贏EUGENE / 英國王都同船 Jed
-- 北水係唔存在 Jed
-- 海航 / 融創 / 樂視不良貸款惡化,大陸加強監管金融 Jed
-- 港股通又成功散貨 Jed
-- 港樓今年一定爆, 發展商全力散樓
-- 香港個個按樓去供新樓
-- 人民幣 / 內房 / 收息股 / 2318 唔好掂
-- 農曆年前後大跌, 二三四線股大插 / 牛三轉熊一 Jed
Fb 班仆行激嬲師父搞到全球股災
呢班仆街害己害人,屌佢老味
無人理
星期一中完大棍立墓碑就有份
樓王我啲正股倉都係跟你機(435/497)
如果你要跳船可唔可同細佬down聲

Btw,歡迎回歸497,師弟喺入面已經抺好你張櫈等你

OK,435一定唔使跳,擺係度得

497我睇都唔使

咁823止唔止血好? 原本仲諗住坐下
唔識講,弱勢就一定,長期睇就捱吓價嘅啫,短線就難講,理論上Reits賭嘅係長期香港經濟同銀紙貶值,主要目的係做間接收租佬,正路有信心逢低買入先啱,買更多股數收更多息

Reits一向唔適合短炒嘅,我買入係睇派息率同房地產前景估計

823你嘅價位無疑派息率唔算靚
師父頭上動土,生靈塗炭
師父我好聽話
個倉一早清得七七八八

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞