用木顏色筆畫左達哥😂下次畫杜小喬😂

324 回覆
4719 Like 62 Dislike
見咁多人有興趣 介紹下樓主個畫法
工具:illustration board (可以塗多幾層色)
非蠟性木顏性
相print一張出黎

做法:1.將相印落board到(可用過底紙/塗黑相背面)
2.outline (明暗交界紙都要mark好)
3.對住張相塗顏色(類似數字油畫)
即係唔算係畫?
冇過算唔算畫嘅
Skip左素描起稿哩part難搞野姐
哩種畫法有個主義名 叫photorealism
大陸會直接彩色印落畫布 再用油畫去畫
外國人會用projector 射落畫 印住起稿

我係學Heather Rooney @youtube
見你膽粗粗咁係到開post 真係好開心
好想同你再去食狗仔粉或者牛腩河
加油呀 peter pan
娘子 同牛魔王出黎睇耶穌
加油
畫小喬對波圖ok?
樓主 受我一拜

btw希望你會畫結衣BB
op
睇到眼都突埋,
好撚靚
勁到
見咁多人有興趣 介紹下樓主個畫法
工具:illustration board (可以塗多幾層色)
非蠟性木顏性
相print一張出黎

做法:1.將相印落board到(可用過底紙/塗黑相背面)
2.outline (明暗交界紙都要mark好)
3.對住張相塗顏色(類似數字油畫)
即係唔算係畫?
冇過算唔算畫嘅
Skip左素描起稿哩part難搞野姐
哩種畫法有個主義名 叫photorealism
大陸會直接彩色印落畫布 再用油畫去畫
外國人會用projector 射落畫 印住起稿

我係學Heather Rooney @youtube
加油

順帶一提我冇print張相印落張紙到(那有錢印咁大張相同買塊board ) 只係起稿太耐廢事拍
Btw 多謝你嘅支持
呢d人通街都係啦,
見到人地有咩好都第一時間搵個唔好處踩低人
高手在民間
勁 我冇仔細睇
不過你都可以試下哩個方法 可以更專注調色/畫細位
Print唔洗好貴 a4紙3蚊張 唔夠大可以拼埋幾張
勁。畫左幾耐?
等你畫我啊
好撚勁
BTW 上連登就唔好用emoji啦
你閱讀理解合唔合格
人地係話:某樓俾意見樓主改進 而唔係惡意批評樓主
啲人就當正係踩樓主咁 係咁負評嗰樓

明明最後都話樓主俾心機 睇唔出邊度有踩
反而呢啲 意見夾支持嘅留言先係幫樓主進步嘅留言

心胸狹窄當正「意見」=踩人
你可唔可以真係知YOUTUBE點計先出聲
可唔可以GOOGLE再答?

你又知我冇睇哂?

我只係提出唔係個個睇哂
但係咁都要俾人屌

你真係大撚哂
你老味洗唔洗咁靚

巴打可唔可以講解下用木顏色嘅技巧嗎?
一直都唔識用木顏色,留名想學野。
睇咗巴打畫Ryu & Yuma嗰幅畫都好正
本人仲嚟留comment, 巴打好嘢
一睇嘩咗一聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞