2架車 你地會揀邊架

110 回覆
202 Like 190 Dislike
小家咁叫大家?
你都on9
人地咪解釋曬你聽囉
好撚煩呀
唔理人解釋 一味屌 同d廢老一樣
認柒學個新字咪算 係要講經
我真係唔見身邊有香港人講,反而大陸客成日講
我成日都聽到老一輩講大氣呢個詞語 完全唔覺得係蝗語
我屌你老母呀,用大方高貴唔撚得既,大氣,大氣層呀?下下拎學術研究出黎打飛機,幫浸大含撚囉
事實係呢個字得大陸仔先用 喎 還比你唔洗找
剩係鬥登位起步直路?

依然冇舦感喎。
"大氣"真係唔係香港人用開。
不過since而家都大把港奴跟埋啲大陸共匪詞。
I guess 已經冇人care。
2GR係好勁,但比不上M6小改後的2.5T Skyactiv-G引擎
唔緊要,我已經移左民,唔再太介意俾你寸我唔係香港人。
但我由1970九龍出世住到1993年移民前都未聽過有香港人用呢兩個字去形容"大氣層"以外既其他野。
我都明陷共後凸區既"香港人"同以前個definition 係有所不同。
你啱既你啱既。而家你地先係"香港人"。
屌你老母低端人口都講埋, 你條撚屌真係不攻自破
仆街 想研究咩車好姐
Mazda 6啦
屌一個話人地低端人口一個話人地大陸仔
比人話大陸仔果個影張出世紙上黎, 比人話低端人口果個影下個戶口, 物業出黎
跟住打和啦 SUPER
你冇得同我架Fc鬥嫁嫁嫁嫁嫁~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞