[大意嘅司機]屯公欖隧汀九老龍吐公西隧 塞撚夠未啊 (24)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/147851/-%E5%A1%9E%E8%BB%8A%E4%B9%8B%E5%9F%8E-%E4%B8%80%E5%8D%80%E5%8F%8D%E5%B0%8D%E8%90%AC%E4%BA%BA%E5%8F%97%E7%BD%AA-%E5%8D%80%E8%AD%B0%E5%93%A1%E5%8F%8D%E5%B0%8D%E6%94%B9%E5%96%84%E5%A1%9E%E8%BB%8A%E5%B7%A5%E7%A8%8B%E5%8D%B3%E5%8F%AB%E5%81%9C

又係因為深井班仆街
運輸署於去年2月提出更改路段地面劃線,將現時深井交匯處上汀九橋交通的劃線,縮短約200米,方案獲屯門區議會屯門對外交通工作小組一致認同。惟工程路段位於荃灣區範圍,需諮詢當區居民意見,最終有荃灣區議員和一名居民反對,政府一度抽起改善方案

直接拉長條巴士線過埋深井出口,睇班契弟有冇得嘈

屌喇星死全家啦仆街
好彩9點先放學
廿分鐘就西隧到屯轉
好彩今日早左走,一上黎就見到又推爆左個post
各位準備好未
幾個字前老龍西行摩士對開快線壞私家車
前面過左獅隧口慢線貨車打死火燈
唔知清咗場未呢?
條撚準備
每朝成千上萬人揸車,總有一啲瞌眼瞓雞手鴨腳
龍仔東行黃大仙咩料
上竹園迴旋處出唔到成條車龍頂返獅隧口八卦龍
東九龍睇路
黃大仙轉新蒲崗橋面26撞老私
黑警已到
今次政府想起嘅11號幹線,係由北大嶼山去到元朗。二少就話,實情呢條幹線應該駁去青衣先啱,事關按政府嘅做法,只係送新西居民去大嶼山,然後再行青馬大橋出市區,咁樣係「既幫不了忙,又為東涌居民帶來樽頸」,尤其是青馬大橋係出市區嘅唯一方法,上次大橋被封而癱瘓咗大嶼山單嘢大家歷歷在目啦。

政府個腦係咪裝屎
佢地有正常過咩
大欖而家咩環境?
諗住之後駁東大嶼過港島
準備條撚做乜
一個鐘我從元朗去到銅鑼灣啦
但去觀塘要個半鐘
大西北去九龍東是地獄
今次政府想起嘅11號幹線,係由北大嶼山去到元朗。二少就話,實情呢條幹線應該駁去青衣先啱,事關按政府嘅做法,只係送新西居民去大嶼山,然後再行青馬大橋出市區,咁樣係「既幫不了忙,又為東涌居民帶來樽頸」,尤其是青馬大橋係出市區嘅唯一方法,上次大橋被封而癱瘓咗大嶼山單嘢大家歷歷在目啦。

政府個腦係咪裝屎
佢地有正常過咩

真係唔明交稅養班廢柴黎做乜
個東大嶼搞得嚟都2047啦
荔枝角落美孚有架巴士死左
係正消防局門口
開始了
美孚唔知塞乜撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞