不滿公司廁格太少 打工仔辭職

56 回覆
67 Like 3 Dislike
之前間公司一層分6間租出去,淨係我公司都50人,女廁得兩格
晴報d垃圾文po黎做乜9
我果層100人
男廁真係得2格+2個兜
成日要搭𨋢去第層爆石
晴報office真係得兩格女廁 申利前員工
啱啱支那落嚟,唔知香港係點?
求其揾句野寫啫,我吾信真係因為廁所啦
原來係講緊自己同事
絲打入男廁痾
全部文都係自己公司發生
個廁所係公司入面 好似屋企咁 得兩格 隔聲差 柯得大力啲都唔敢
後尾好似男廁改埋做女廁 男同事要去工廈個公廁
以前做過RICOH九龍灣既office.
成層office男廁得3格
朝早九至十一長期爆滿
我以前返經濟日報18樓,成個百幾人既office真係得一格男廁 要用返出面果個廁所柯
我去個間唔係,廁所係公司入面。
去過間外國上市公司做野,公司係港島東,半層樓大,廁所係公司入面。目測大概一百人左右,女廁得兩格。
應該真有其事
好似某D 較舊款銀座式商業大廈(又窄又高),
由於空間所限,每層幾乎只得一格廁所。
這類設施於港九市區,履見不鮮。
屌 我公司都差唔多
成日排隊
黎緊諗住走
試過有間公司d 廁格度門下面條門罅高度差唔多小腿位
門既高度好矮 我諗五呎九都遮唔晒個頭
真係唔撈 屙屎屙得唔開心點做嘢
其中一個好正,每次聽到D尿尿聲我都幻想緊佢.....
三、看公司洗手間衛生狀況

從洗手間的衛生來判斷3個問題:

1、他們公司管理人員比較注重細節,特別是洗手間的衛生。

2、公司生意應該很火。如果公司生意非常差,也不會有時間關注洗手間。

3、該餐廳的菜品質量不會差。

基於洗手間的衛生判斷,建議職場人士在面試候,一定要去一趟公司的洗手間。看看洗手間是什麼情況,如果洗手間衛生比較差、邋遢,說明公司管理存在嚴重問題。至少,不關心員工的健康和衛生吧!這樣的公司不去也罷!

之前睇過篇文點判斷間公司好唔好
港島大撚把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞