[LOOΠΔ] 本月少女討論區 (5) 粒b生日粗卡~ 靜候十二妹完成最後拼圖

1001 回覆
16 Like 6 Dislike
本月D故事多到可以出書
BBC有冇可能整本書/整條片解釋本月少女成個計劃 最好就由本月揀人開始一步一步解釋 到出道期間成個plan
我要求唔太高,出團綜就夠,自家製都冇所謂

多啲Vlive or 長少少既片都夠滿足到我
好似之前New Zealand Story咁都得 話說點解冇OEC LA Story睇
佢 NZ story 完果陣仲寫住請大家期待下一個 story
依加每日只可以睇一條1分鐘都唔夠嘅LoonaTV 唔夠喉啊

好快學壞
3個隊長都係 PD
尋日先講完 聽日又有姬振500days VLIVE
話咁快就500日啦

gowon 個簽名,左手寫字咁
自己簽又好正常
見到fans隻手震晒
頭先又見到啲痴線野
有外國飯整合左由HeeJin以來到依加嘅thoery 再加以簡化
我睇完個心都寒一寒 究竟係本月飯FF能太強 定BBC真係有咁勁嘅企劃能力
我睇到呆晒 大家有時間可以睇睇...
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/WMG/LOONA
Vivi 出現了
我覺得有啲過分解讀...
Heejin又講“大家好”
聽到 ViVi快D教佢地講多啲啦
https://youtu.be/GLbKJXaJR_M

老尷到想閂左段片
點解可以成隊都咁撚柒鳩正架
啲演技真係尷到
我已經冇眼睇Choerry下集啲戲 肯定變笑片
留名
情人節冇嘢做幫LIPLIP做番個Live chat生日後記先

= LipLip
= Fans

-START-

Hello~ 大家最近點呀?

定恩姐姐(KimLip本名)你食咗海帶湯未呀?
未呀我連晏晝都未食

姐姐你有冇好好咁戴眼鏡?
我而家已經戴緊啦 哈哈

我而家喺弘大呢度邊諗起姐姐你邊整緊手機殼
吓 咁請你將我嘅相印起手機殼上面 ㅎㅎㅎ
我一定會將你張相人喺上面嘅

定恩呀! Woomanna拍成點呀?
雖然我仲係一個演藝新手 但係請各位關注我哋嘅 Woomanna ㅎㅎㅎ

姐姐你最想喺生日收到啲咩禮物?
全部人嘅愛 ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ大家嘅愛畀咗好多力量我

*Livechat 入面突然有Fans離開咗*
嘩咁快已經有人走
OMG
艾一咕 有人走咗
係咪因為我講嘢太悶? ㅎㅎ

你琴日做咗啲咩呀
琴日係我嘅高中畢業典禮同埋做咗Vlive… ㅎㅎㅎ
琴日個Vlive好有趣但因為BBC嘅wifi問題提早結束

Liplip你打字速度好鬼快
我之前成日練打字㗎 我仲讀緊小學嗰陣已經成日練打韓文 仲會同其他細路比賽鬥快打國歌添(?
好可愛
你哋有冇試過咁樣做? 我仲打過동백꽃
我鍾意별헤는밤
我都係呀 ㅎㅎㅎㅎ

姐姐你除tie嗰陣好型呀 讚讚!!
Tie…. 我而家冇得再戴了 ㄸㄹㄹ (Sad Music)

Ooahh TT
唔好喊呀 如果唔係隻眼會腫㗎
其實我琴日隻眼都腫咗好多 hehehe

姐姐你會唔會upload你同Chuu著住校服影嘅自拍?
Hmm 等我諗下先 ^^
我哋會好期待張自拍

定恩阿~ 見到個頭咁金會唔會好傷頭髮?
我已經習慣咗 ㅋㅋㅋㅋㅋ

定恩阿~ 你之前買嗰部相機係咪就係拍立得相機呀? 你一定影咗好多相啦係咪呀? TTTT 我每日都好掛住你
係呀 我特登買咗部拍立得相機係畢業典禮上面影相

定恩阿~ 你鍾唔鍾意寫信?
當然啦 我超鍾意寫信ㅎㅎ

定恩~ 我好掛住你
我都好掛住你呀

琴日有邊個特登嚟睇我? ㅎㅎ
*有部分Fans 回覆話佢哋去咗*
Oh… 好多謝你哋嚟睇我呀
我唔想畢業呀!!!!!!!!!!!!!

*Fans話飯站整咗個Cup holder嘅活動, 可以喺4間合作cafe度拎*
Ooh~ 我都喺Fans嗰度收到個cup holder. 第一次喺我身上發生 成件事好有趣.我屋企人都特登喺青洲嚟都首爾諗住拎 但係太早Cafe未開門 所以冇 ㄸㄹㄹ

Hmm 晏晝食咩好....?
壽司
Pizza
唔好 唔要壽司!! 都係想食啲湯嘅嘢, 喺屋企食住家飯最好 ㅋㅋㅋ

我唔鍾意海鮮麵
因為我真係好唔鍾意食辣 我鍾意食甜同好味嘅嘢

中式食物? Hmm.. 我鍾意糖醋肉同埋辣椒蝦/奶油蝦. 咁你哋呢? 炸醬麵定海鮮麵?

定恩阿~ 我而家去買蛋糕 應該買啲咩味好呀?
Hmm, 芝士蛋糕!!
但係我唔鍾意食芝士...
下 唔係呀嘛你竟然唔食芝士

大家...我係時候要走啦.....
唔好啦 你可唔可以留多一陣吖 TT
唔得呀...
通常我一走大家都會一齊跟住走 係咪?

Ending Message
大家~ ㅎㅎ好多謝你哋嘅生日祝福, 今日呢個Chat我都好開心
我肯定今日會變得更好 如果你哋成日諗住我的話!!
我愛你哋!! ByeBye!!

番外篇:
LipLip話佢同佢屋企人 仲有Chuu同埋佢屋企人一齊食咗個tea
LipLip diss一個Livechat嘅Fans “鄭真率我愛你”. 話今日明知係LipLip嘅生日都唔特登改名同佢慶祝!! ㅋㅋ
仲有啲關於LipLip唔可愛 但係個書包可愛啲等等既有趣事
後記太長 洗版SORRY
竟然係更新手寫信
有中字太好 好羨慕佢地可以同lip lip live chat傾計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞