古巨基討論區(111) 將推出以"香港"為主題的專輯 下一主打歌與男歌手合唱

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
最好學克勤咁年尾掃多次獎
原來做主持,會錄2集
Wiki有人話聽日錄影,真唔真
係,同埋星期一
唔知大家記唔記得戀無可戀mv女主角?

當時古 sir話呢個女仔簽左古太做經理人, 要好好照顧。

而家已經約滿了 希望佢將來有好發展
收唔收到風會唱幾多首?
好似番過大陸拍野?不過都無咩作為
梁靖
古太做經理人? 推薦佢簽英皇都叫上到大陸拍劇有多戲份角色,簽古太去alicewild做店員咩
聽晚話你知
即刻黎個主持流行經典50年
(明報) 2013年03月19日

【明報專訊】古巨基昨日現身國際影視展,出席台劇《兩個爸爸》活動。原來貌似周慧敏加唐詩詠的劇中女主角梁靖(Cherry),是基仔助手女友Lorraine簽下的新人,無份演該劇的基仔特地撐場支持女友。基仔更不避嫌指Lorraine是「生命中的女人」,「今次我來是為了撐生命中兩個女人(Lorraine及梁靖),一個跟我並肩作戰,一個我要好好照顧。」

他稱全力支持Lorraine開設經理人公司,「梁靖曾在我的MV演女主角,之後在健身房撞到,便介紹給Lorraine認識。」問基仔會否從英皇轉投Lorraine旗下?他即笑說:「Lorraine是我旗下!」可有打本給對方開公司?他表示交由Lorraine自己去做,「這樣她更有成功感,就像玩Candy Crush一樣,她自己過關,但我固然會送個心給她,也從旁協助。」
英皇女星會比受仔
受仔宜家有心無力啦
任天堂流淚MV 女主角
必殺技MV 女主角
悟空MV 女主角
愛與誠/飄流教室MV 女主角
傷追人MV女主角
Monica MV女主角
天才與白痴 MV女主角
明星MV 女主角
愛得太遲MV 女主角
愛回家MV 女主角
下次再見MV 女主角
眼睛不能沒眼淚MV 女主角
地球很危險MV 女主角
獨男MV 女主角

大家又記唔記得曬
Neway 冇can we try 殉情記唱
殉情記好似冇live過,can we try記得neway有,不過係medley
殉情記要點結束我們抱著哭代替
知佢開sidetrack 演唱會
呢排狂搵佢啲舊歌聽
勁多未聽過 原來幾好聽
利申鐘意佢兩年 以前聽熱門歌多
部份啦
地球很危險女主角有美腿
一定要聽下佢同張佳添合作果D作品
基仔都拎夠獎啦 佢應該唔會爭啦 要拎嘅十年前已經拎夠 無謂同d後生玩
Same here 小學開始鐘意佢 都八九年 但一直聽開近期嘅 舊嘅就熱門多
最近聽翻多左舊時嘅冷門歌 好多都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞