覺唔覺班海歸撚好撚可憐?

54 回覆
25 Like 93 Dislike
係香港有書唔讀 去外國讀書
同做逃兵無分別
去外國讀書既
一係好撚廢(dse 10-16分) 又唔想做asso仔
一係好撚勁(dse 27-40分) 睇唔起local u
後者唔討論了 一陣又成班撚樣衝出黎話咩我mit grad番黎可唔可憐
主要想講 班10-16分既廢物
書又唔撚識讀 淨係靠屋企有幾個錢去外國讀書
番到黎仲好似好撚威咁 我係乜乜u番黎嫁 成日講係外國生活點 人最慘就係食屎仲要話屎香
去外國讀u既 番到黎對住我地本土派根本抬唔起頭
我地是但一個同外國搞既top up都屌打佢地
等睇樓下成班係到屌 樓主好酸又點
屌海歸=酸? 大家以後唔好屌林鄭習近平了 好酸呀
好好振作啦 加油
樓主係咪現實俾人串到聲都出唔到跟住上黎吠
反對林鄭個班係咪現實比人串到聲都出唔到之後上黎吠
明明靠屋企有錢就靠屋企有錢啦
屋企無錢咪就係讀ASSO
無錯...我都想去台灣讀書
中文屌打呀 得唔撚得呀
又係你
如果靠自己打工搵夠錢先去外國讀又點睇
去轉中環都大把打公仔講英文
可能性咁低點討論?
去轉中環大把大陸佬都講普通話添
好彩我係HK讀U識到大把人
識人係講緊識班有錢仔而唔係香港上個莊就叫識人
外國U無窮撚?
海歸 外國讀書番黎
前者蝗語黎
出去讀書唔係真係剩係學書本上嘅嘢

好多眼光都擴闊咗,而呢 d 眼光真係又對日後工作上好大得益,詳細唔講太多

無錯...我都想去台灣讀書

傻鳩 唔係所有去外國讀書都一定要捱貴學費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞