傻的嗎? 點解會有咁癲嘅job agent

15 回覆
10 Like 12 Dislike

>_< 因為條agent 女太串, 要打出來同IT 行業嘅人分享

>_< 因為條agent 女太串, 要打出來同IT 行業嘅人分享

又問我點解接受咁多年, 都係年年加一千, 都唔走?
又八我同事contractor 個d 人工幾多。
又話d contractor 人工高過你好多。

最後我收咗佢皮, 同佢講你咪遊花園啦。
你有五萬嘅工, 再搵我啦, 可以先email 我JD。

咁點解年年加1k你都唔走
我都好想知
巴打識唔識寫app
巴打識唔識寫app

Android app dev 寫個簡單嘅,應該OK
你28k想搵50k人工,加到30尾都走得啦。成件事有你講冇佢講,叫人點支持你?
馬面

咁點解年年加1k你都唔走
我都好想知

我呢d 低頭做嘢
嘅人 ,以前幾年
單身唔去旅行
真係覺得年年加一千都無咩問題
依家有家庭,老婆人工高,朋友同學都搵得多過自己
至覺得要加油
你28k想搵50k人工,加到30尾都走得啦。成件事有你講冇佢講,叫人點支持你?

唔同我叫當事人嚟對則?
只覺得呢個世界公平咩?
努力對於自己份工投入不是最optimal solution。
係要不停轉工寫大expected salary ,學最多嘅skills 嚟爆大自己嘅CV。

其實近40K 真係會走,不過外面support 位 有呢個價嘅長工,唔多。要搶
只覺得呢個世界公平咩?
努力對於自己份工投入不是最optimal solution。
係要不停轉工寫大expected salary ,學最多嘅skills 嚟爆大自己嘅CV。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞