2382輸左我12萬...唉

220 回覆
44 Like 3 Dislike
$112入 見個勢唔對路 $101.3走哂

以後唔撚掂呢隻 又貴又西 溝一溝又冇十個
我諗呢道應該好多巴打都係入黎睇人鳩叫自己一股都冇持有

我個倉50%仲係呢隻
另外50放哂佢入bitcoin算
真係打死罷就
又穿100
對手機設備股唔睇好
市傳iphone x需求跌得比預期快
即係依類高價手機離開咗市場實際需要
本來依類股又overprice一大截
手機設備股有排冇運行

跌果時就聽到呢啲消息
升果時就會聽到
apple 盈利創升高
未來兩年增長加速等等

咁你諗下跟住落黎有咩因素可以令手機鏡頭出貨數唔繼續下跌

舜宇都唔止出手機
仲有車cam後波鏡之類
不過估值太高係真既。。應該有排捱

慢慢渣啦
反正流流長
守到$100,入貨時機
守到$100,入貨時機

下一站$70, 不了
好少
之前2628輸左七十萬

2628咁吽,都蝕七十萬,咩玩法。。。
利申,23蚊入,27蚊見恆指回調走左少少,而家仲有一手
個班長線投資專家死晒入老母個西度?
對手機設備股唔睇好
市傳iphone x需求跌得比預期快
即係依類高價手機離開咗市場實際需要
本來依類股又overprice一大截
手機設備股有排冇運行

跌果時就聽到呢啲消息
升果時就會聽到
apple 盈利創升高
未來兩年增長加速等等

咁你諗下跟住落黎有咩因素可以令手機鏡頭出貨數唔繼續下跌

舜宇都唔止出手機
仲有車cam後波鏡之類
不過估值太高係真既。。應該有排捱

慢慢渣啦
反正流流長

根本短線就唔存在基本面分析 你地講個d根本係短期數據黎 只係短炒消息

你手機鏡頭出貨係睇個手機出貨量黎做野 手機賣得掂自然拉起鏡頭出貨 一句到尾 未來有沒機會有大型換機潮先?
5G就係一個契機 發射站亦都起緊 要全世界都興起就2021年 但手機唔會等你起好晒先出 有d地方起完就已經出 大型周期開始

以家扔幾個短線出貨量減少既壞消息出黎就成堆傻仔走晒 真開心 到時高位記得再追過
淨係追住d短線新聞黎炒睇住個aastock新聞個d早日離場啦 輸撚死你呀
樓主還好ma
班圍屌人既傻鳩係咪去晒IFC跳晒落去啦
freefall
永不翻身了
又唔會嘅

留比個孫啦

好似係
止蝕換馬仲有一線生機
90蚊會入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞