沖繩想食牛同燒肉有冇咩推介

53 回覆
1 Like 2 Dislike
琉球之牛 一定要食
琉球之牛真係冇得輸
book定位,點都要去食一餐
我去美國村個間,都有日本人食

流球之牛

ししや
食和牛好撚正

JJ也超正,上次仲同大將影埋相

不過價錢高,但絕對值

想平食就琉球之牛食lunch
其實沖繩除左石垣牛之外AGU豬都好出名 值得一試

阿姑豬偏肥,女士可能爭啲
ししや
食和牛好撚正

不過價錢高,但絕對值

琉球班waitress
本部牧場
琉球班waitress

邊間
ししや
食和牛好撚正

不過價錢高,但絕對值

琉球班waitress

邊間

北谷店,帶位果個正到爆炸 出面有一個大露天停車場免費
流球之牛

我上次去,平日八點半,門口排滿人,有對香港人話六點半已經喺度排緊

聽講全台灣+香港人
是咪真

但係質素好食過神戶牛,食過番唔到轉頭

我食lunch
冇book 好似開11點
我11點15分左右渣車去到
都仲有位
大概去到11點半先開始要排隊
星期二黎

至於牛既質素真係好高
唔係食最貴既都有頂級享受

其實琉球之牛我會評價為Lunch 抵食。同價錢相宜啲

如果畀得到¥8000個頭,JJ也絕對更好食同物有所值

至少佢雪櫃自己揀牛,保證石垣A5級10度雪花
仲有大將即場鐵板燒
流球之牛

我上次去,平日八點半,門口排滿人,有對香港人話六點半已經喺度排緊

聽講全台灣+香港人
是咪真

我食lunch
都仲有位
星期二黎

至於牛既質素真係好高

仲有大將即場鐵板燒

¥8000 太貴
琉球班waitress

邊間

我都係去個間
真係個個都靚,特別係企最出收錢個位
流球之牛

聽講全台灣+香港人
是咪真

我食lunch
都仲有位
星期二黎

至於牛既質素真係好高

仲有大將即場鐵板燒

¥8000 太貴

人多會抵啲
我上次7個人食咗3塊牛1塊阿姑豬加少少壽司同飲嘢
¥40000落到樓
琉球班waitress

邊間

其實牛排衣家野,同海鮮一樣,靚既唔洗搞甘多調味,鹽同黑白椒就ok,最多加D Rosemary番茜,甚至係超市買支Season $4X~6X一支就搞掂,只有肉質差既先要搞花臣,所以甘樣不如慳D錢去Citysuper或者其他出口店買勁靚牛排返屋企整仲好啦
其實牛排衣家野,同海鮮一樣,靚既唔洗搞甘多調味,鹽同黑白椒就ok,最多加D Rosemary番茜,甚至係超市買支Season $4X~6X一支就搞掂,只有肉質差既先要搞花臣,所以甘樣不如慳D錢去Citysuper或者其他出口店買勁靚牛排返屋企整仲好啦

你都係想我quote你個名啫
恩納豚

?

?

http://www.heki.co.jp/

呢間食 lunch 比較好,平好多。
國際通一頭一尾好似各有一間。

你都係想我quote你個名啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞